VIDEO Cum a ajuns Morgan Freeman să prezinte Clujul într-un videoclip de promovare a orașului?

joi, 20 aprilie 2023, 20:11
2 MIN
 VIDEO Cum a ajuns Morgan Freeman să prezinte Clujul într-un videoclip de promovare a orașului?

Dacă v-ați întrebat vreodată care este puterea inteligenței artificiale, răspunsul este că printr-o simplă „joacă” îl puteți face pe Morgan Freeman să vă prezinte orașul într-un videoclip de promovare.
 

Chiar asta a făcut un tânăr din Cluj-Napoca! Dacă credeați că este imposibil să-l aveți pe faimosul actor Morgan Freeman ca narator al unui videoclip, creatorul digital Gebe Alpar a reușit, dintr-o simplă „joacă”, să facă asta prin inteligență artificială (Vedeți aici clipul postat pe Instagram).

Tânărul a explicat pentru monitorulcj.ro de la ce a pornit totul:

„Este primul proiect de acest gen, probabil o să mai urmeze și altele cu scop experimental. După ce a aparut fenomenul ChatGPT, am început să urmăresc domeniul AI și am tot văzut pe TikTok la diferite persoane, care își clonau vocea, folosind platforma de inteligență artificială de la ElevenLabs. Am zis să încerc și eu, să vedem ce știe să facă”, a spus, pentru monitorulcj.ro, Gebe Alpar.

Procesul de clonare a vocii, „foarte simplu”

Vorbind despre puterea inteligenței artificiale, Gebe Alpar chiar a făcut ca totul să pară ca o „joacă”. El spune că procesul este unul „foarte simplu”:

„Procesul de clonare a vocilor este foarte simplu. Trebuie să ai o înregistrare cu vocea dorită, de preferat fără muzică de fundal și la o claritate foarte bună. În cazul de față am gasit un discurs de ale lui Morgan Freeman, însă avea și muzică în fundal. Am găsit o altă platformă de AI, unde am separat muzica de vocea lui, iar fișierul rezultat în urma separării, l-am uploadad în platforma ElevenLabs.

Mai mult, pe monitorulcj.ro

Comentarii