VIDEO Din motive de indisciplină politică, viceprimarul Iașului nu a putut fi ales

vineri, 26 ianuarie 2024, 10:11
2 MIN
 VIDEO Din motive de indisciplină politică, viceprimarul Iașului nu a putut fi ales

Echipa din fruntea Primăriei a ratat astăzi șansa de a fi completată cu un nou viceprimar. Motivul a fost grupul de consilieri PNL care nu s-a întrunit fizic 100%. Lipsa a doi consilieri (chiar dacă unul a fost prezent online) a dus în cele din urmă la amânarea votului.

Ședința poate fi urmărită mai jos:
 

UPDATE 

"Propun retragerea de pe ordinea de zi a punctului 1 (alegere vice, n.r.) motivat de indisciplina unui coleg de-al nostru care a spus ca vine la sedinta si nu a venit", a spus primarul Mihai Chirica. ” Sunt la o întâlnire a unei federații din transporturi și nu pot răspunde , pot spune doar că nu comentez declarația domnului primar”, a fost reacția lui Silviu Apostol, cel acuzat de Chirica de "indisciplina"

Este a doua oara cand liberalii esueaza sa numeasca un nou viceprimar.

Cel mai probabil, liberalii vor incerca din nou, cat de curand, sa voteze intr-o alta sedinta viceprimarul, avand in vedere ca, in termen de circa 2 saptamani, trebuie supus dezbaterii plenului bugetul Iasului pe 2024, iar PNL nu are suficiente voturi pentru a aproba proiectul.

UPDATE

Surse ZDI spun ca Silviu Apostol (PNL) nu va ajunge la sedinta, astfel ca votul pe alegerea viceprimarului va fi amanat. 

Stire initiala:

Cel mai probabil, dacă proiectul va rămâne pe ordinea de zi, propunerea liberalilor va fi Răzvan Timofciuc (exclus din USR). Față de ședința din luna decembrie, când proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pe ultima sută de metri, de data aceasta în Sala Mare a Primăriei au fost instalate cabinele de vot.

Votul pentru noul viceprimar va fi secret, iar necesarul este de 14 voturi: acestea ar urma să fie asigurate de PNL (11 consilieri), PMP (2 consilieri) și Răzvan Timofciuc (conform Codului administrativ, el poate vota chiar dacă el este propus pentru această funcție.

Ședința are un caracter ordinar, astfel că, în debutul acesteia, va avea loc o rundă de interpelări. La finalul interpelărilor, plenul va vota ordinea de zi, iar primul punct este alegerea viceprimarului.

Lipsesc doi consilieri PNL, respectiv Silviu Apostol si Daniela Tautu, dar aceasta din urmă este prezentă online..

Deoarece voturile trebuie să fie secrete, alegerea viceprimarului ar putea fi amanata.

ZDI vă va ține la curent cu desfășurarea ședinței

Comentarii