VIDEO – Fenomen nou în judeţul Suceava: au apărut vacile maidaneze!

miercuri, 03 noiembrie 2021, 10:12
2 MIN
 VIDEO – Fenomen nou în judeţul Suceava: au apărut vacile maidaneze!

Vacile maidaneze care i-au terorizat ani în şir pe locuitorii oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei au fost ridicate marţi şi duse la o fermă din Floreni. 

Operaţiunea a părut un episod din ”Las Fierbinţi de Vatra Dornei”, cu animalele mutate de colo-colo şi cu reprezentanţi ai mai multor autorităţi ale statului care nu ştiau efectiv cum să procedeze. Nici măcar operaţiunea de încărcare a animalelor într-un mijloc de transport nu a putut fi dusă la capăt, explicaţia fiind aceea că ”vacile sunt semisălbatice”.

Totul a plecat de la materialul publicat de Monitorul de Suceava în care apărea un taur pe scările sediului Poliţiei Vatra Dornei. Lăsate libere de peste 20 de ani, vacile aparţinând Octaviei Milici au devenit o adevărată problemă. ”Am avut numeroase plângeri pe această temă. De la maşini avariate de animale, până la bălegar la locurile de joacă şi în parc, iar totul a culminat cu accidente rutiere sau feroviare”, a arătat Marius Rîpan, viceprimar al oraşului Vatra Dornei.

În ciuda numeroaselor nemulţumiri şi a faptului că situaţia se perpetua de peste 20 de ani, până marţi, 2 noiembrie 2021, nimeni nu a făcut mai nimic. O încercare de a pune lucrurile pe făgaşul normal a avut loc în august 2021 (abia în august 2021). ”În vara acestui an, colegii noştri, împreună cu cei de la Poliţia Animalelor, au discutat cu proprietara bovinelor, căreia i s-a pus în vedere să nu le mai lase libere. Cu acel prilej şi-a luat angajamentul că va avea grijă de animale, angajament care după cum se vede a fost încălcat”, a arătat Lăcrămioara Vieru, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

 Citiţi materialul integral pe monitorulsv.ro

Comentarii