VIDEO: Premierul Orban a venit la Iaşi ca să vadă unde se ridică Spitalul Regional de Urgenţă

duminică, 20 septembrie 2020, 08:26
1 MIN
 VIDEO: Premierul Orban a venit la Iaşi ca să vadă unde se ridică Spitalul Regional de Urgenţă

Premierul Ludovic Orban efectuează astăzi o vizită la Iaşi. Programul prim ministrului are atât o componentă oficială, cât şi una politică. După o scurtă vizită la amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă, Ludovic Orban va participa la un eveniment politic: prezentarea programelor de guvernare locală şi judeţeană a candidaţilor PNL la alegerile locale (ora 9.00), manifestare ce va fi urmată de conferinţă de presă. Ulterior, premierul intenţionează să viziteze şantierul Palas Campus din zona Sf. Andrei.

În Moara de Vânt, la amplasamentul SRU, primarul Mihai Chirica i-a prezentat premierului detalii din planul urbanistic zonal privind construirea spitalului: amplasarea unităţii, accesele, reţelele de utilităţi etc. La amplasament au fost afişate mai multe planşe care

„SRU va avea va avea, ca şi construcţie, două etaje în subteran şi 7 etaje în suprateran. Va fi format dintr-un corpul orizontal va cuprinde structuri de investigaţii, diagnostic, tratament şi trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unităţii sanitare, cea cu paturi. Acest spital va deservi populaţia aferentă regiunii Moldova. Suma totală la care se ridică acest proiect este de 500,3 milioane euro”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătăru, prezent şi el la eveniment.

El a adăugat că, dintre cele trei proiecte de spitale regionale din ţară, unitatea de la Iaşi este cea mai avansată, în sensul că se află în faza de proiectare.

Comentarii