anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

156 de studenţi din Iaşi vor fi stagiari în cadrul companiei Pentalog

GALERIE
pentalog
  • pentalog
- +

Indiferent de facultatea la care sunt, sau de anul de studiu, un număr de 156 de tineri de la universităţile din Iaşi vor participa la un stagiu de 20 de săptămâni la o importantă companie IT. 

Aceştia au fost selectaţi dintr-un număr mai mare de candidaţi, numărul total pe ţară de stagiari care vor începe cursurile fiind de 227, din peste 800, câţi şi-au încercat norocul. „PentaStagiu a luat naştere în anul 2012, debutând ca un parteneriat al grupului Pentalog cu Universitatea „Gh. Asachi”, Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Iaşi. În ultimii şapte ani, am reuşit, prin implicarea directă a colegilor mei, să formăm peste 500 de viitori IT-işti. Povestea a evoluat şi, pe lângă studenţii pe care îi pregătim an de an, în cadrul proiectului nostru am integrat şi persoane care doresc o reconversie profesională către sectorul IT. Structura modulară, durată (6 luni), lipsa unui angajament contractual faţă de Pentalog, gratuitatea, prezenţa programului în Iaşi, Suceava, Galaţi şi Bacău, precum şi numărul mare de specialişti implicaţi (peste 35 persoane) in formarea participantilor fac dovada implicării active a grupului Pentalog în formarea şi dezvoltarea sectorului IT din România”, au precizat reprezentanţii Pentalog.

Compania a organizat cu această ocazie o întâlnire cu toţi studenţii care vor intra în program, eveniment care a avut loc marţi seara la Ateneu, în prezenţa CEO-ului Pentalog Software Factory,  Monica Jiman. O parte dintre tinerii care au făcut stagii în anii din urmă şi care au rămas în companie ca angajaţi au povestit experienţa lor de profesională. La eveniment a fost prezent şi Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Iaşi, care a întrebat, în glumă, dacă există restricţie de vârstă, deoarece ar vrea să facă şi el stagiu la Pentalog. „Compania este un exemplu de bună practică, pentru că este un act de curaj să-ţi extinzi activitatea în România. Mediul de afaceri în Iaşi este performant, industria creativă a Iaşului, împreună cu industria tradiţională formează PIB-ul Iaşului, ceea ce înseamnă plus valoare.  În ultimii 4-5 ani, judeţul nostru a depăşit multe alte judeţe care erau mai performante ca noi, iar împreună cu Vasluiul, face mai mult decât PIB-ul Republicii Moldova. Iaşul nu are resurse naturale, resursa acestui oraş sunt tinerii”, a fost mesajul acestuia către studenţii din sală. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Frecția

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.