anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

A început Romanian Creative Week: 800 de artişti, zeci de evenimente

GALERIE
rcw (1)
 • rcw (1)
- +

Anunţul organizatorilor: zece zile de pantofi lejeri şi de dorinţa de a te bucura de muzică, artă, modă şi film.

Ieşenii şi vizitatorii Iaşului au nevoie în următoarele 10 zile de pantofi lejeri şi de dorinţa de a se bucura de muzică, artă, modă şi film. Asta pentru că, aproape oriunde se vor plimba prin oraş, vor putea asista sau participa la evenimentele Romanian Creative Week. Organizatorii celui mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, împreună cu cei ai Festivalului Catedral, primul mare festival de muzică şi arte vizuale din ţară lansat după doi ani de pandemie, îşi aşteaptă spectatorii în acest an cu peste 800 de artişti, zeci de concerte, filme, expoziţii, show-uri de modă şi de arte vizuale, conferinţe şi workshop-uri.

Azi şi mâine, în Grădinile Palas vor urca pe scena festivalului CATEDRAL - cea mai mare scenă construită pentru un festival de muzică din ţară - unii dintre cei mai populari artişti români şi străini ai momentului: Sevdaliza, Milky Chance, Disco Sigaretta, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats, Zimbru, CS84, Cassia, Spike şi Robin and the Backstabbers.

Artistul vizual Andrei Cozlac, care semnează, alături de o echipă de patru VJ, întregul show de arte vizuale din cadrul CATEDRAL, susţine că: „putem vorbi despre o experienţă complexă, emersivă, despre un ansamblu impunător care se va extinde până pe faţada Palatului Culturii, ca o completare a scenei din Grădinile Palas. Cât priveşte secţiunea New Media,(...) vorbim despre 47 de instalaţii, proiecte interactive, lucrări, performanceuri, dansuri, teatru, care îmbină tehnologia şi arta, în mod interactiv”.

74 de evenimente din toate domeniile care înseamnă creativitate vor avea loc în perioada 20 - 30 mai, în cadrul Romanian Creative Week. O conferinţă din cadrul festivalului va aduce la Iaşi speakeri din ţară şi din străinătate, experţi în zonele de fashion, industrii creative şi arte vizuale. Un workshop va fi dedicat creativilor care vor să devină antreprenori sau să înveţe cele mai relevante aspecte juridice pe care un antreprenor trebuie să le cunoască la început de drum. Iar Lucian Broscăţean, curatorul IF Platform, a anunţat, în premieră, lansarea unui proiect de fashion în cadrul RCW 2022 - colecţia Irina Schrotter, în colaborare cu Electric Castle.

“Invităm publicul să le descopere pe fiecare în parte. Una dintre instalaţiile artistice expuse la Iaşi, în această perioadă a creativităţii, îi aparţine artistului ucrainean Nikita Kadan, din Kiev. Lucrarea, expusă în Piaţa Unirii din Iaşi, este un mesaj de susţinere, din partea Romanian Creative Week, pentru poporul ucrainean”, a precizat Irina Schrotter, organizator al evenimentului.

“Manifest of Now” se numeşte evenimentul de azi, din cadrul secţiunii Arts&Crafts, care este dedicat artistului ucrainean Nikita Kadan. Lucrarea sa manifest va fi expusă în Piaţa Unirii din Iaşi. Instalaţia, curatoriată de Marlene Herberth şi Elena Viziteu (Ionescu), va fi produsă de meşterul german Thomas Fink, stabilit într-un sat din Sibiu, în contextul în care artistul Nikita Kadan se află în Kiev.

ArtEast Gallery, Palatul Culturii, Piaţa Unirii, Grădinile Palas sunt locurile în care prima zi de Romanian Creative Week va oferi surprize vizuale şi auditive. Publicul are acces liber la evenimentele din cadrul Romanian Creative Week.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.