„Mărţişorul” Denisei Ionaşcu pentru Mihai Chirica: un nou proces. Relaţia celor doi s-a degradat după scandalurile de urbanism din Primărie

vineri, 01 martie 2024, 02:50
2 MIN
 „Mărţişorul” Denisei Ionaşcu pentru Mihai Chirica: un nou proces. Relaţia celor doi s-a degradat după scandalurile de urbanism din Primărie

Secretarul general al Iaşului îl cheamă din nou în instanţă pe primarul Mihai Chirica. Acţiunea Denisei Ionaşcu vine la scurt timp după ce aceasta a pierdut definitiv un proces cu edilul. Dar, noua plângere a fost depusă, cel mai probabil, ca o consecinţă a hotărârii precedente.

 

Potrivit portalului de justiţie, dosarul are ca obiect „acţiune în răspundere delictual”.

Acţiunea a fost depusă la mijlocul lunii februarie 2024, şi încă nu are stabilit un termen de judecată. Cu câteva zile înainte, secretarul general al Consiliului Local (CL) a pierdut definitiv un proces cu primarul: Denisa Ionaşcu solicitase dispunerea măsurilor necesare pentru respectarea demnităţii sale în muncă şi încetarea a ceea ce a numit hărţuirea sa morală de către primar, în contextul mai multor declaraţii publice făcute de edilul şef al Iaşului la adresa secretarului CL.

„Într-adevăr, spusele pârâtului (Mihai Chirica, n.r.) denotă existenţei unei stări de tensiune între acesta şi reclamantă, pârâtul exprimându-şi punctul de vedere prin replici acide, tăioase, însă cele afirmate, prin ele însele, nu constituie acte de hărţuire morală la locul de muncă. Tribunalul nu neagă faptul că cele declarate de către pârâtul Chirica Mihai ar putea provoca suferinţe reclamantei, apte a atrage răspunderea civilă delictuală a pârâtului, însă compensarea acestor suferinţe nu se poate realiza pe calea prezentei acţiuni”, se arată în hotărârea Tribunalului din 2023, decizie care a rămas definitivă şi la Curtea de Apel, prin care judecătorii au respins acţiunea iniţială a secretarului CL.

În ultimii ani, relaţia dintre Mihai Chirica şi Denisa Ionaşcu, ambii cu state vechi în Primărie, s-a degradat vizibil. Acest lucru s-a întâmplat după ce procurorii au deschis mai multe acţiuni penale cu privire la modul în care au fost eliberate o serie de acte urbanistice în cazul unor investiţii imobiliare controversate.

Secretarul CL şi primarul nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Comentarii