A vrut să dea foc casei iubitei după ce a intrat pe pagina ei de Facebook şi i-a citit mesajele

miercuri, 18 mai 2022, 02:00
2 MIN
 A vrut să dea foc casei iubitei după ce a intrat pe pagina ei de Facebook şi i-a citit mesajele

O elevă de liceu a trebuit să ceară protecţia legii, după ce iubitul său i-a citit corespondenţa purtată pe Facebook. Partenerul fetei a devenit extrem de violent, agresând-o şi încercând să incendieze apartamentul în care locuia.

Pe 6 mai, G.M.H. fusese condusă cu automobilul de prietenul său pe malul unui lac. Ajunşi aici, Ştefănel Baltariu i-a cerut datele de acces ale contului de Facebook. Fata a refuzat, iar iubitul său a devenit agresiv. A lovit-o cu pumnii şi picioarele, a tras-o de păr afară din maşină, continuând să o lovească, şi a muşcat-o de gât. În cele din urmă, fata i-a dat parola. Baltariu a început să citească mesajele acesteia, reacţionând violent la aflarea conţinutului acestora. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. După două zile, Baltariu a mers la fată acasă, pentru a-şi cere iertare. Fiind refuzat, a făcut scandal şi a dat foc unor haine în faţa uşii apartamentului, încercând să o incendieze. Violenţa bărbatului a făcut-o pe mama lui G.M.H. să cheme poliţia.

Cazul a ajuns şi în faţa instanţei, fata solicitând emiterea unui ordin de protecţie. Conform legii, ordinul de protecţie poate fi emis în cazul unor violenţe de orice natură împotriva unui membru al familiei. Din punct de vedere legal, şi concubinajul se încadrează în categoria relaţiilor de familie, aşa că acţiunea a fost admisă de judecători. Aceştia au dispus emiterea unui ordin de protecţie pe durata maximă permisă de lege, respectiv 6 luni. În acest interval, Baltariu nu va avea dreptul să se mai apropie de G.M.H. sau să ia legătura cu aceasta. De asemenea, nu va avea dreptul să se apropie nici de liceul la care învaţă fata.

Comentarii