Profil de Rector

Alegeri la Universitatea „Al. I. Cuza”, Prof. univ. dr. Tudorel TOADER: Parcările UAIC

joi, 29 februarie 2024, 07:45
2 MIN
 Alegeri la Universitatea „Al. I. Cuza”, Prof. univ. dr. Tudorel TOADER: Parcările UAIC

“Ziarul de Iaşi” continuă seria dezbaterilor în contextul alegerilor academice din universităţile ieşene. Mai jos prezentăm un articol primit la redacţie de la Prof. univ. dr. Tudorel TOADER. Invităm şi alţi candidaţi să participe la aceste dezbateri!

Din categoria, 

Fapte nu vorbe!
Fapte pentru Universitate, nu pentru sine!

Problema parcărilor este de interes general pentru întreaga comunitate a UAIC.
 
Existenţa unui loc de parcare, în perimetrul Universităţii, ţine de confortul fiecăruia dintre noi, de buna desfăşurare a activităţilor de serviciu.
 
Astfel:
1. În timp ce eram Decan al Facultăţii de Drept, din fondurile acesteia, am amenajat parcarea din perimetrul Facultății.
 
2. În data de 28 februarie 2024, Consiliul Local al Municipiului Iaşi a aprobat Planul urbanistic zonal pentru construcţia unei parcări. Noua parcarea va fi edificată pe locul actualului atelier tehnic, ce va fi relocat la parterul viitoarei construcții, va avea peste 300 de locuri de parcare, distribuite pe cinci niveluri – subsol, demisol, parter și două etaje, urmând să fie prevăzută și cu spălătorie auto automată, iar noul acces în parcare se face din strada Toma Cozma, nr. 3. În acest sens, a fost pregătită documentația, prin inserția într-un PUZ existent a unei funcțiuni noi – Parcare Auto S+D+P+2E, pe strada Titu Maiorescu, nr. 15, cu scopul de a descongestiona traficul, de a îmbunătății condițiile comunității universitare a UAIC și de a crește mobilitatea.
 
Construcția va avea o structură din beton armat, iar urcarea, coborârea și fluxul traficului în interior vor fi unidirecționale, pe căi de acces separate.
 
Imobilul va fi dotat cu un sistem de verificare fotoelectrică pentru controlul dimensiunilor autovehiculelor, cu avertizoare de gabarit maxim, panouri electrice cu numărul de locuri de parcare disponibile, inscripții rutiere informative și de interzicere în parcaj a autoturismelor ce funcționează cu GPL, dar și cu un sistem de drenaj ce redirecționează în afară orice lichid care nu este necesar în condiții de siguranță. Totodată, se are în vedere instalarea de stații de încărcare pentru autoturismele electrice, dar și de panouri fotovoltaice.
 
3. În prezent, este în curs de amenajare o parcare provizorie, în perimetrul imobilului în care a funcţionat Editura UAIC. Parcarea va fi accesibilă colegilor de la Facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor, Geografie şi Geologie, Biologie şi Informatică.
 
4. În scurt timp, în acelaşi perimetru, vom demara procedurile pentru construcţia unei parcări supraetajate, cu 500 locuri. 
 
Va urma!
 
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector al UAIC      

Comentarii