Atenţie la dezinfectanţii din Turcia. S-a descoperit unul cu o concentraţia mare de metanol
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Atenţie la dezinfectanţii din Turcia. S-a descoperit unul cu o concentraţia mare de metanol

GALERIE
dezinfectanti
  • dezinfectanti
- +

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că a fost primită o alertă despre un gel dezinfectant neconform, produs în Turcia, care ar conţine metanol în concentraţie de peste 11%, urmând să verifice şi să vadă dacă acesta a ajuns şi pe piaţa românească.

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că alerta respectivă a fost primită de la Danemarca. 

“Gelul e venit prin sistemul de alertă rapidă al Comisiei Europene – RAPEX şi este pus ca alertă de Danemarca. Produsul respectiv este cu origine Turcia. O să-l verificăm pe piaţă, noi încă nu l-am găsit. E pus doar pe alertă, ştim de existenţa lui. S-ar putea să existe, dar trebuie să-l găsim efectiv, cu tematică de control, plecat efectiv pe teren şi văzut unde el există. El abia a fost primit pe alertă”, a afirmat ea.

Ea a precizat că substanţa periculoasă la acest gel este metanolul, care are o concentraţie de 11,6%. La rândul său, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a afirmat în conferinţa de presă că vor fi făcute verificări pentru a se vedea dacă acest produs a intrat pe piaţa românească.

“Există un site al Uniunii Europene şi există un raport săptămânal. În rapoartele săptămânale, mai ales în ultima perioadă există foarte multe alerte în ceea ce priveşte măştile faciale, fie că vorbim de măştile de protecţie sau măştile medicale sau orice alt tip de măşti şi în ultima perioadă statele membre au anunţat celelelate state membre cu privire la alte produse care au fost considerate neconforme şi gelul respectiv face parte din aceeaşi categorie. În urma acestui call al Danemarcei noi ne vom sesiza şi vom face verificări în teren pentru a vedea dacă pe piaţa românească au intrat aceste loturi de produse şi dacă au intrat cât din ele s-au vândut şi cât din ele reprezintă şi ce pericol reprezintă”, a declarat Paul Anghel.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.