ATENȚIE! Nu mai este suficient să apropiați cardul de POS în autobuz! Cum procedați

sâmbătă, 03 aprilie 2021, 14:27
1 MIN
 ATENȚIE! Nu mai este suficient să apropiați cardul de POS în autobuz! Cum procedați

Ieșenii care obișnuiesc să plătească pentru călătoriile cu autobuzul sau tramvaiul direct cu cardul întâmpină de câteva zile probleme. Ei trebuie să știe că nu mai este suficient să apropie cardul de POS pentru ca biletul să fie cumpărat. Și asta pentru că există posibilitatea achiziționării mai multor tipuri de tichete, iar banii nu mai pot fi retrași pur și simplu până nu este selectată opțiunea dorită. Instrucțiuni există scrise și în mijloacele de transport în comun, dar și pe Facebook.

De câteva zile, POS-urile din mijloacele de transport în comun sunt actualizate pentru acceptarea la plată a mai multor categorii de bilete și abonamente. Pe lângă opțiunea inițială de plată a biletelor cu o călătorie de 2,5 lei, vor putea fi achiziționate atât bilete valabile două zone, la prețul de 3,5 lei, cât și abonamente valabile 1 zi, la prețul de 10 lei.

Instrucțiunile de utilizare sunt afișate în dreptul fiecărui POS.

În cazul în care nu vă este eliberat biletul de către aparat, trebuie să apelați TelVerde (0800.110.427) pentru a anunța situația apărută; dispecerii au obligația de a înștiința echipele de intervenție ale BCR și Telekom despre o eventuală eroare tehnică, iar acestea o vor remedia.

Dacă vi s-a întâmplat să plătiți pentru două sau mai multe bilete consecutiv, în mod eronat, trebuie să vă adresați băncii emitente a cardului pentru a solicita "refuz la plată", iar suma de bani vă va fi returnată.

Comentarii