Avocatul arestat pentru omor calificat după un an de la moartea iubitei: cum s-a ajuns de la sinucidere la crimă? Scene din seara fatidică

luni, 18 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Avocatul arestat pentru omor calificat după un an de la moartea iubitei: cum s-a ajuns de la sinucidere la crimă? Scene din seara fatidică

Avocatul Sebastian Felecanu a fost arestat de către judecători sâmbătă, după mai bine de un an de zile de la moartea iubitei sale, care a căzut de la etajul şase al blocului turn din Târgu Cucu. Doi procurori au lucrat la acest caz deoarece primul s-a pensionat în timpul anchetei.  Procurorii au pus cap la cap toată povestea şi au decis să ceară judecătorilor arestarea lui Felecanu pentru omor calificat.

 

Anchetatorii în cazul morţii Monicăi Cioată, iubita avocatului Sebastian Felecanu au decis sâmbătă că ceară judecătorilor arestarea lui pentru omor calificat. În acest caz, anchetatorii au cerut trei expertize care l-ar incrimina pe avocat: o expertiză a telefonului fetei, o expertiză a profilului psihologic al celor doi iubiți și una privind căderea de la înălțime a fetei. Cei doi se mutaseră împreună de câteva luni, înainte de moartea acesteia care a avut loc în dimineaţa zilei de 19 iunie 2021. Monica Cioată fusese asistenta şi în acelaşi timp iubita lui Seastian Felecanu. Ea avea 26 de ani, era din Târgu Frumos, fiind absolventă a Facultăţii de Drept în anul 2017, iar din anul 2019 tânăra a devenit avocat al Baroului Iaşi.

Avocatul Felecanu are cabinetul în spatele fostei cofetării Opera, din zona Pietonalului, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi este administrat împreună cu fratele său. În ziua fatidică, cei doi au mers la o petrecere unde el ar fi consumat o cantitate mare de alcool şi s-ar fi certat intens cu fata. De altfel, la întoarcerea acasă, în apartamentul din Târgu Cucu, un gest a arătat că tânăra iniţia de multe ori certurile între cei doi. Felecanu a coborât din autoturismul condus de ea, iar când au intrat în scara blocului, tânăra i-a izbit uşa în nas, lovindu-l. Acesta nu a reacţionat. Cel mai probabil, cearta a continuat şi în apartament, şi este posibil ca cei doi să se fi agresat fizic, reciproc. La ora 4.30, un apel 112 a anunţat că o persoană a căzut de la înălţime în parcarea din spatele blocului, 9 minute mai târziu un vecin a coborât pentru a vedea ce s-a întâmplat, iar la 4:36 a ajuns un echipaj de ambulanţă. Un minut mai târziu a ajuns şi Poliţia, iar la 4:58, la 21 de minute de la tragedie, a coborât şi avocatul Sebastian Felecanu, însoţit de poliţişti. Autorităţile au deschis atunci un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Între timp apare o iubită, tot cu studii de Drept

După moartea iubitei lui însărcinate, Sebastian Felecanu şi-a luat concediu trei luni de zile. Acesta nu a mai dat pe la birou şi a plecat din apartamentul din Târgu Cucu unde locuise împreună cu Monica. După trei luni de zile, anchetatorii au ridicat sechestrul de pe apartament şi s-a mutat din nou acolo. De altfel, după moartea fetei, Felecanu şi-a şters toate pozele cu fosta prietenă şi nici nu mai amintea de ea în discuţiile cu apropiaţii. Procurorul de caz care s-a ocupat de cercetări a comandat două expertize şi a mers pe trei ipoteze: omor, sinucidere şi instigare la sinucidere. Una dintre expertize a fost decodarea telefonului fetei pe care anchetatorii l-au trimis în Germania. De asemenea, procurorii au făcut mai multe simulări, inclusiv cu un manechin căruia i-au dat drumul de la etajul şi fereasta de la care a căzut fata.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare şoc în dosarul decesului avocatei căzute de la etaj: şeful ei a fost reţinut. O asemănare uluitoare între două tinere avocate UPDATE

Anchetatorii au mers iniţial pe acuzaţia de omor, însă au schimbat fapta în omor calificat deoarece femeia era însărcinată în două luni. Vineri dimineaţă, la ora 5, avocatul şi-a luat prietena şi au plecat din apartament, ulterior fata s-a întors singură în apartamentul lui şi şi-a luat hainele de acolo. Între noua iubită a lui Sebastian Felecanu – o tânără frumoasă blondă din Vaslui şi fost iubită moartă sunt mai mult similitudini. Printre altele, actuala iubită a frecventat Facultatea de Drept şi cel mai probabil, era în căutarea un loc în baroul din Iaşi, însă trebuia să îndeplinească stagiul la un cabinet de avocatură, la fel cum a procedat şi fosta prietenă a avocatului.

Comentarii