anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Azi e premiera filmului despre ameninţările la care sunt supuşi profesorii

GALERIE
film
 • film
- +

În pelicula „#FărăApărare“ joacă actriţa Medeea Marinescu, actori de la Teatrul Naţional ieşean, dar şi adolescenţi.

La Iaşi se va prezenta astăzi, în cadrul unui eveniment care va avea loc de la ora 13.00 la Teatrul „Luceafărul“, o producţie cinematografică menită să atragă atenţia asupra fenomenului de bullying asupra profesorilor.

Pelicula poartă numele de „FărăApărare“, cunoscuta actriţă Medeea Marinescu jucând în acest film, alături de actori ai Teatrului Naţional din Iaşi. În distribuţia acestui film vor putea fi urmăriţi şi actori amatori, Daria Bahrin, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Codruţa Filip, absolventă a Facultăţii de Drept, dar şi Adeline Ţintilă, medic oncolog.

„Mâine (n.r. - 10 mai) avem premiera filmului «Fără Apărare». Este un film făcut în cadrul campaniei pe care noi am derulat-o în intervalul 17 februarie - 10 mai, pentru că aici o şi încheiem, campanie care a consemnat articole de specialitate, puncte de vedere ale autorităţilor locale, ale parlamentarilor, specialişti cum este profesorul Valeriu Ciucă, dar şi alte activităţi. Campania a culminat cu finalizarea acestui produs, care este fără precedent şi unic în peisajul sindical. Este un film emoţionant, care reliefează problemele pe care le au uneori profesorii şi care au strânsă legătură cu fenomenul de violenţă şi de bullying la adresa cadrelor didactice. Evident că fenomenul în sine este unul mai complex, mai larg, şi viziează şi elevii, doar că, în ceea ce îi priveşte pe elevi, tot au fost făcute campanii, însă deloc în ceea ce priveşte cadrele didactice şi suntem prima instituţie care lansează un avertisment şi un mesaj legat de impactul acestui fenomen“, explică Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi

Pe lângă prezentarea filmului şi discuţiile legate de fenomenul de bullying, la eveniment se va prezenta şi o propunere de modificare a Legii Educaţiei.

„La eveniment vom anunţa şi o propunere de modificare a actualei Legi a Educaţiei Naţionale şi pe care noi vom încerca să o promovăm la nivelul Camerei Deputaţilor. Scopul acesteia este de a îmbunătăţi actuala lege, pentru că şi în sondajul pe care l-am făcut şi pe care îl vom da publicităţii vedem că lucrurile arată rău. Avem un sondaj de opinie deja finalizat la nivelul judeţului Iaşi“, a adăugat Laviniu Lăcută.

La evenimentul de astăzi vor participa, conform reprezentanţilor USLIP Iaşi, reprezentanţi ai mediului universitar, printre care şi profesorul Constantin Cucoş, directoral Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, care este şi coorganizator al acestui eveniment prin departamentul condus de către acesta, reprezentanţi ai Primăriei Muncipiului Iaşi şi primarul Mihai Chirica, dar şi Marian Şerbescu, prefectul Iaşului.

De asemenea, Camera Deputaţilor va fi reprezentată la eveniment de către Camelia Gavrilă, preşedintele comisiei de învăţământ, dar şi Petru Movilă, care va anunţa un proiect care vine în sprijinul campaniei USLIP Iaşi, dar şi reprezentanţi ai elevilor, ai părinţilor, şi şi-au anunţat prezenţa şi aproximativ 100 de directori de şcoli şi liderii de sindicat din judeţ, dar şi lideri judeţeni şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Simion Hancescu, şi reprezentanţi ai Jandarmeriei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.