Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

Azi e premiera filmului despre ameninţările la care sunt supuşi profesorii

GALERIE
film
  • film
- +

În pelicula „#FărăApărare“ joacă actriţa Medeea Marinescu, actori de la Teatrul Naţional ieşean, dar şi adolescenţi.

La Iaşi se va prezenta astăzi, în cadrul unui eveniment care va avea loc de la ora 13.00 la Teatrul „Luceafărul“, o producţie cinematografică menită să atragă atenţia asupra fenomenului de bullying asupra profesorilor.

Pelicula poartă numele de „FărăApărare“, cunoscuta actriţă Medeea Marinescu jucând în acest film, alături de actori ai Teatrului Naţional din Iaşi. În distribuţia acestui film vor putea fi urmăriţi şi actori amatori, Daria Bahrin, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Codruţa Filip, absolventă a Facultăţii de Drept, dar şi Adeline Ţintilă, medic oncolog.

„Mâine (n.r. - 10 mai) avem premiera filmului «Fără Apărare». Este un film făcut în cadrul campaniei pe care noi am derulat-o în intervalul 17 februarie - 10 mai, pentru că aici o şi încheiem, campanie care a consemnat articole de specialitate, puncte de vedere ale autorităţilor locale, ale parlamentarilor, specialişti cum este profesorul Valeriu Ciucă, dar şi alte activităţi. Campania a culminat cu finalizarea acestui produs, care este fără precedent şi unic în peisajul sindical. Este un film emoţionant, care reliefează problemele pe care le au uneori profesorii şi care au strânsă legătură cu fenomenul de violenţă şi de bullying la adresa cadrelor didactice. Evident că fenomenul în sine este unul mai complex, mai larg, şi viziează şi elevii, doar că, în ceea ce îi priveşte pe elevi, tot au fost făcute campanii, însă deloc în ceea ce priveşte cadrele didactice şi suntem prima instituţie care lansează un avertisment şi un mesaj legat de impactul acestui fenomen“, explică Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi

Pe lângă prezentarea filmului şi discuţiile legate de fenomenul de bullying, la eveniment se va prezenta şi o propunere de modificare a Legii Educaţiei.

„La eveniment vom anunţa şi o propunere de modificare a actualei Legi a Educaţiei Naţionale şi pe care noi vom încerca să o promovăm la nivelul Camerei Deputaţilor. Scopul acesteia este de a îmbunătăţi actuala lege, pentru că şi în sondajul pe care l-am făcut şi pe care îl vom da publicităţii vedem că lucrurile arată rău. Avem un sondaj de opinie deja finalizat la nivelul judeţului Iaşi“, a adăugat Laviniu Lăcută.

La evenimentul de astăzi vor participa, conform reprezentanţilor USLIP Iaşi, reprezentanţi ai mediului universitar, printre care şi profesorul Constantin Cucoş, directoral Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, care este şi coorganizator al acestui eveniment prin departamentul condus de către acesta, reprezentanţi ai Primăriei Muncipiului Iaşi şi primarul Mihai Chirica, dar şi Marian Şerbescu, prefectul Iaşului.

De asemenea, Camera Deputaţilor va fi reprezentată la eveniment de către Camelia Gavrilă, preşedintele comisiei de învăţământ, dar şi Petru Movilă, care va anunţa un proiect care vine în sprijinul campaniei USLIP Iaşi, dar şi reprezentanţi ai elevilor, ai părinţilor, şi şi-au anunţat prezenţa şi aproximativ 100 de directori de şcoli şi liderii de sindicat din judeţ, dar şi lideri judeţeni şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Simion Hancescu, şi reprezentanţi ai Jandarmeriei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri