Azi, la Otopeni: sute de oameni unul lângă altul, cu sau fără măști veniți din ”zone roșii”

luni, 30 martie 2020, 11:46
1 MIN
 Azi, la Otopeni: sute de oameni unul lângă altul, cu sau fără măști veniți din ”zone roșii”

Mihai-Răzvan Sturzu, pilot de linie, a publicat pe Facebook o fotografie surprinsă, în această dimineață, pe Aeroportul Otopeni, care arată sute oameni stând la cozi uriașe pentru a efectua formalitățile necesare la sosirea în țară.

”Distanțare socială la controlul vamal. Otopeni, sosiri. Acum! 30 martie 2020. 03:30. Suntem bine”, este mesajul postat de Mihai Sturzu.

În plină epidemie de coronavirus, sute de oameni au fost surprinși înghesuindu-se pe Otopeni, după ce trei curse din Marea Britanie au aterizat pe aeroport, la mică distanță una de cealaltă.

Astfel, 433 de pasageri, unii dintre ei fără măști de protecție, au stat unul lângă altul, fără să păstreze distanţa recomandată de specialişti.

"Oamenii trebuie să treacă să prezinte formularul completat în avion sau în aeroport. Trebuie să fie şi o responsabilitate civică, consider eu. Noi am montat şi stickere pe pardoseală pentru a vedea distanţa care trebuie respectată de pasageri. Am avut agenţi care recomandă păstrarea distanţei. Zona din imagini este una generoasă, oamenii ar fi putut păstra o distanţă", a declarat Florin Dimitrescu, director general Compania Națională de Aeroporturi București, la Antena 3.

Sursa: observator.ro

Comentarii