Benzinarii care au umflat prețurile, călcați și amendați de ITM

vineri, 18 martie 2022, 02:59
1 MIN
 Benzinarii care au umflat prețurile, călcați și amendați de ITM

Benzinăriile din Iaşi au intrat sub lupa instituţiilor de control. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi a realizat în ultima perioadă o serie de verificări la benzinării unde au verificat securitatea şi sănătatea în muncă şi relaţiile de muncă. 

În urma a 43 de controale, inspectorii au găsit 85 de neconformităţi. Aceştia au dat 42 de sancţiuni dintre care opt amenzi în valoare de 35.000 lei. "Au fost identificate neconformităţi în ceea ce priveşte informaţiile pe care angajatorii sunt obligaţi să le ofere salariaţilor, cum ar fi perioada de preaviz în cazul concedierii sau demisiei, periodicitatea plătirii salariului. Au fost găsite neconformităţi ale întocmirii contractelor de muncă cum ar fi neprecizarea duratei muncii şi a programului de lucru, interdicţia de a efectua ore suplimentare, timpul de muncă şi de odihnă, sau repausul. De asemenea, s-au găsit situaţii în care angajatorul nu a asigurat echipament individual de protecţie din materiale care nu produc descărcări electrostatice şi care pot aprinde atmosferele explozive.

De asemenea, situaţii în care nu a fost realizată semnalizarea de securitate şi sănătate la locul de muncă, inclusiv pentru locurile unde pot apărea atmosfere explozive, dar şi nici legarea la pământ a rastelelor sau structurilor metalice ale depozitelor de recipiente butelii", a precizat Costel Grojdea, directorul ITM Iaşi. 

Comentarii