Burse mai mari pentru studenţii care lucrează la cantina Universităţii Tehnice. Ce au de făcut

luni, 26 februarie 2024, 22:54
1 MIN
 Burse mai mari pentru studenţii care lucrează la cantina Universităţii Tehnice. Ce au de făcut

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, prin Direcţia Servicii Studenţeşti, oferă 8 burse de 1.400 de lei/lună pentru studenţii care doresc să lucreze la cantina „Tudor Vladimirescu”.

Până acum, valoarea unei burse nu depăşea 1.100 de lei, dar, din dorinţa de a motiva şi mai mult studenţii să aplice pentru un post la cantină, s-a luat decizia majorării cu 300 de lei.

“Am vrut să îi motivăm şi mai mult. Apoi, ne-am raportat un pic şi la piaţă, la alte locuri de muncă part-time, care cu siguranţă le pot oferi şi mai mult studenţilor, fiind vorba de entităţi private, însă avantajul celor care lucrează în cadrul cantinei este că sunt foarte aproape de universitate”, a declarat Bogdan Budeanu, directorul campusului Tudor Vladimirescu.

Astfel, programul se va desfăşura pe perioada semestrului al II-lea al anului universitar 2023-2024, contravaloarea bursei se va acorda după următoarea formulă de calcul: Contravaloare bursă â (1.400lei/nr. ore lucrătoare luna în curs) x nr. ore desfăşurate de student la cantină.

În plus, ca în fiecare an, printre activităţile pe care trebuie să le întreprindă studenţii timp de 20 de ore pe săptămână (4 ore/zi în zilele lucrătoare) la cantină se numără curăţarea legumelor, debarasare meselor, servirea mesei studenţilor şi profesorilor, spălarea veselei, depozitarea şi conservarea produselor alimentare, respectiv gospodărirea şi înfrumuseţarea spa­ţiilor din exteriorul şi interiorul cantinei. 

Comentarii