De Business

Punem punctul pe știi

Camera de Comerț și Industrie anunţă că organizarea de cursuri se face în sistem online

luni, 18 mai 2020, 17:55
2 MIN
 Camera de Comerț și Industrie anunţă că organizarea de cursuri se face în sistem online

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași informează operatorii economici că activitatea de furnizare a serviciilor specifice continuă în această perioadă în baza unui program normal, cu respectarea condițiilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu SARS Cov-2. Pe de altă parte, organizarea de cursuri și seminarii profesionale – care implică grupuri mai mari de persoane -, se vor desfășura momentan tot în mediul virtual, utilizând platformele de videoconferințe. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții CCI Iași.

"La fel ca în perioada stării de urgență, 16 martie – 14 mai, activitatea CCI se derulează în mod constant, iar serviciile sunt puse la dispoziția beneficiarilor cu recomandarea comunicării electronice și a programării prealabile a întâlnirilor care sunt absolut necesare", se arată într-un comunicat de presă al instituției.

CCI Iași arată că operațiunile de asistență și consultanță pentru procedurile Registrului Comerțului, de exemplu, sunt acoperite integral și se finalizează cu semnarea electronică de către reprezentanții CCI și cu depunerea online a documentelor, înmatriculărilor sau mențiunilor diverse în numele clienților. La fel și în cazul eliberării certificatelor de origine pentru export (în format electronic cu semnătură digitală sau în format fizic, în funcție de solicitarea operatorilor economici), eliberarea avizelor de forță majoră sau consultanță și furnizare de standarde în toate domeniile de activitate. 

Nu în ultimul rând, CCI Iași încurajează operatorii economici să semnaleze în continuare dificultățile cu care se confruntă. Instituția dă asigurări că "va comunica negreșit" decidenților propunerile de soluții/ măsuri primite de la antreprenori, menite să înlăture sau măcar să limiteze efectele negative ale epidemiei în plan economic.

"Propunerile primite în cadrul consultărilor din lunile martie și aprilie au fost înaintate fie autorităților publice locale, fie centralizate la Camera de Comerț și Industrie a României, de unde au fost înaintate Guvernului, ca rezultat al consultării mediului de afaceri la nivel național privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investițional, al pieței muncii sau în domeniul agriculturii. De asemenea, au fost puse în discuție și la întâlnirea mediului de afaceri cu președintele României, dl Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe tema măsurilor care se impun pentru relansarea economiei și sprijinirea antreprenorilor, prin intermediul d-lui Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț​ și Industrie a României", se mai precizează în comunicatul de presă CCI Iași.

 

Comentarii