Concurs de scenarii de film pentru cei pasionați de cinematografie şi ficţiune

joi, 13 iunie 2019, 01:50
1 MIN
 Concurs de scenarii de film pentru cei pasionați de cinematografie şi ficţiune

Tinerii cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care au ca pasiune cinematografia şi ficţiunea, au ocazia să participe până pe 20 iunie la o competiţie de creaţie pentru scenarii de film. Scenariul câştigător al competiţiei va fi transformat într-un film de scurtmetraj, cu care va putea participa la festivalurile naţionale şi internaţionale. De asemenea, scenariştii ale căror lucrări vor fi selectate în prima etapă au ocazia să participe la o tabără de creaţie, unde îşi vor putea perfecţiona lucrarea.

Cei care doresc să participe la competiţie îşi pot înscrie lucrările pe platforma „Borcanul cu Ficţiune“, site-ul fiind destinat creaţiilor de scenarii de film dedicat tinerilor care vor să îşi dezvolte abilităţile de scriere sub îndrumarea unui expert. Alături de Ion Sapdaru, Florin Lăzărescuşi Adrian Păduraru, scenariştii selectaţi în prima etapă pot ajunge în tabăra Induction de la Cai de Vis.
 
Tinerii interesaţi de scenarii de film pot să participe fie cu o lucrare de proză, fie cu o povestire, fie cu un scenariu. În cea de-a doua parte a concursului, dacă scenariul se regăseşte printre cele mai bune, participanţii au ocazia să participe la un masterclass, unde vor avea oportunitatea să întâlnească personalităţi din industrie care îi vor ajuta pe tineri să îşi perfecţioneze scenariul, iar marele câştigător îşi va putea vedea scenariul transformat într-un film de scurtmetraj. 

Comentarii