Cunoscutul violonist Valentin Şerban susţine un masterclass la Universitatea de Arte

marți, 20 februarie 2024, 22:58
1 MIN
 Cunoscutul violonist Valentin Şerban susţine un masterclass la Universitatea de Arte

Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu” Iaşi – Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii muzicale teoretice, organizează până le 22 februarie, 2024, masterclass de vioară, susţinut de Valentin Șerban, câștigător al Concursului Internațional ,,George Enescu” – 2021, membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris și concertmaestru al Filarmonicii George Enescu.

 

Violonistul Valentin Şerban este absolvent al Universităţii Transilvania din Braşov, dar şi-a finalizat studiile de master în Austria, la Universitatea de Muzică şi Arte ale Spectacolului din Graz, sub îndrumarea celebrei violoniste Silvia Marcovici. De-a lungul carierei sale a cântat pe numeroase scene din România, Franţa Germania, Austria şi Italia, iar începând din anul 2018 este membru al orchestrei Les Dissonances din Paris, dar şi concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.

În plus, o serie de evenimente inedite asociate cu numele lui este cea a concertelor în întuneric "Bach Unseen" şi "Concert cu ochii larg închişi", în colaborare cu artistul vizual Cristina Bobe, proiect în cadrul căruia a susţinut câte un recital de 60 de minute în întuneric total, în diverse localităţi din România.

Comentarii