De ce nu vor ruşii un Iaşi legat de Europa? Ne-o trântesc în faţă chiar pionii lor de aici…

miercuri, 16 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 De ce nu vor ruşii un Iaşi legat de Europa? Ne-o trântesc în faţă chiar pionii lor de aici…

Pentru că tot, iată, avem o cerere din zonă pentru includerea A8 în programul de guvernare al PNL-USR, am zic că e numai bun momentul să mai amintim unora câteva consideraţiuni ce nu se prea spun public despre acest proiect atât de dorit de noi toţi. 

De altfel, vă mai spuneam noi aicea că, din ce reacţii adunaserăm, inclusiv de la ambasadorul rus la Bucureşti, care o spunea pe şleau, fără ocolişuri diplomatice, autostrada asta nu era deloc dorită înspre Est, fie şi numai pentru faptul că, la nevoie, poate transporta sprijin logistic militar rapid înspre Moldova, fie ea din stânga sau din dreapra Prutului, sau înspre Odessa ucraineană.

Ei bine, iată şi o declaraţie recentă a unuia despre care mereu s-a spus că e omul chinezilor (Ponta), cel ce s-a aliat în campania asta cu cel despre care s-a tot spus că e omul ruşilor (Tăriceanu)! Întrebat de ce nu se fac autostrăzi care să taie Carpaţii, Ponta zice că există presiuni şi interese mari asupra Bruxelles-ului venite din afara României ca autostrăzile europene să se oprească la Carpaţi.

Băbăeţ, vă daţi seama că personajul ăsta toxic a ajuns să spună public ce vor interesele astea oculte pe care le-a sprijinit din orice poziţie? Ptiu, bine c-au ieşit din scenă ăştia doi împreună, de mânuţă. Să vedem însă ce vor noii veniţi! Oricum, cam asta e prisma prin care trebuie analizată chestiunea.

Nici n-a depus jurământul, că sinatoarea şi-a intrat în mână

Şi una mai veselă pe azi, că tot e miercuri şi vreme urâtă. Ei, iaca, stimaţi alegători, că nu am trimis-o în Parlament chiar degeaba pe senatoarea de Iaşi Şoşoacă!

Fiţi atenţi aicea ce a declarat madama, într-un live pe Facebook imediat după ce a fost la Cotroceni, la negocierea cu preşedintele pentru desemnarea premierului „Eu, Diana Şoşoacă, în timpul discuţiei cu domnul preşedinte mi-am dat jos masca de la gură pentru că este dreptul meu la aer, la respirat. Este dreptul meu! Şi l-am privit insistent în ochi. Cei care mai îndrăznesc să mai jignească, vă blochez şi vă şterg mesajele. Astăzi am transmis din partea poporului român un mesaj: trebuie dată masca jos! Voi formula o plângere penală împotriva consilierilor şi celor de la SPP care m-au obligat să îmi pun masca chiar şi pe gură”.

Ce ziceţi: ne-a reprezentat au ba cu cinste acolo, la vârf, Şoşonoaica?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii