De ce nu vor ruşii un Iaşi legat de Europa? Ne-o trântesc în faţă chiar pionii lor de aici...
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

De ce nu vor ruşii un Iaşi legat de Europa? Ne-o trântesc în faţă chiar pionii lor de aici...

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că tot, iată, avem o cerere din zonă pentru includerea A8 în programul de guvernare al PNL-USR, am zic că e numai bun momentul să mai amintim unora câteva consideraţiuni ce nu se prea spun public despre acest proiect atât de dorit de noi toţi. 

De altfel, vă mai spuneam noi aicea că, din ce reacţii adunaserăm, inclusiv de la ambasadorul rus la Bucureşti, care o spunea pe şleau, fără ocolişuri diplomatice, autostrada asta nu era deloc dorită înspre Est, fie şi numai pentru faptul că, la nevoie, poate transporta sprijin logistic militar rapid înspre Moldova, fie ea din stânga sau din dreapra Prutului, sau înspre Odessa ucraineană.

Ei bine, iată şi o declaraţie recentă a unuia despre care mereu s-a spus că e omul chinezilor (Ponta), cel ce s-a aliat în campania asta cu cel despre care s-a tot spus că e omul ruşilor (Tăriceanu)! Întrebat de ce nu se fac autostrăzi care să taie Carpaţii, Ponta zice că există presiuni şi interese mari asupra Bruxelles-ului venite din afara României ca autostrăzile europene să se oprească la Carpaţi.

Băbăeţ, vă daţi seama că personajul ăsta toxic a ajuns să spună public ce vor interesele astea oculte pe care le-a sprijinit din orice poziţie? Ptiu, bine c-au ieşit din scenă ăştia doi împreună, de mânuţă. Să vedem însă ce vor noii veniţi! Oricum, cam asta e prisma prin care trebuie analizată chestiunea.

Nici n-a depus jurământul, că sinatoarea şi-a intrat în mână

Şi una mai veselă pe azi, că tot e miercuri şi vreme urâtă. Ei, iaca, stimaţi alegători, că nu am trimis-o în Parlament chiar degeaba pe senatoarea de Iaşi Şoşoacă!

Fiţi atenţi aicea ce a declarat madama, într-un live pe Facebook imediat după ce a fost la Cotroceni, la negocierea cu preşedintele pentru desemnarea premierului „Eu, Diana Şoşoacă, în timpul discuţiei cu domnul preşedinte mi-am dat jos masca de la gură pentru că este dreptul meu la aer, la respirat. Este dreptul meu! Şi l-am privit insistent în ochi. Cei care mai îndrăznesc să mai jignească, vă blochez şi vă şterg mesajele. Astăzi am transmis din partea poporului român un mesaj: trebuie dată masca jos! Voi formula o plângere penală împotriva consilierilor şi celor de la SPP care m-au obligat să îmi pun masca chiar şi pe gură”.

Ce ziceţi: ne-a reprezentat au ba cu cinste acolo, la vârf, Şoşonoaica?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.