Dedesubturi îngrozitoare: noi detalii ce aduc în prim-plan un scenariu înfricoşător
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce s-a întâmplat în noaptea groazei, în vila din Aroneanu?

Dedesubturi îngrozitoare: noi detalii ce aduc în prim-plan un scenariu înfricoşător

GALERIE
maria-macsim-nicioara-si-sotul-ei
  • maria-macsim-nicioara-si-sotul-ei
- +

Noi elemente apărute în dosarul tragediei misterioase petrecute în casa sopranei Operei ieşene Maria Macsim Nicoară par a sugera scenarii înfricoşătoare. Criminaliştii ieşeni, care au preluat cazul şi au deschis ieri un dosar de tentativă de omor in rem (fără a fi vizată o persoană anume), au adunat detalii care lasă deschisă orice variantă privitor la ce s-a întâmplat în casa din Aroneanu duminică seara. Soţul le-a declarat anchetatorilor că ar fi băut alcool amândoi, iar soţia a căzut pe scări. Rănile însă pot lăsa loc şi unei eventuale agresiuni cumplite. Rudele sopranei, care spun că cei doi soţi nu se înţelegeau şi că ea voia să divorţeze, arată deja cu degetul către soţ, dar aşteaptă rezultatul anchetei înainte de a face public acuzaţii. Alte detalii adunate de „Ziarul de Iaşi“ vin să încâlcească şi mai mult acest impresionant caz.

Achetatorii din dosarul sopranei care se zbate între viaţă şi moarte la spital au o misiune extrem de dificilă. Aceştia trebuie să desluşească dacă artista a căzut accidental pe scările casei familiei din Aroneanu, sau dacă nu cumva a fost vorba de o agresiune. Membrii familiei sopranei acuză voalat că a fost o agresiune venită din partea soţului, un cunoscut pianist local, însă nu vor să vorbească deschis despre acest îngrozitor aspect, deoarece aşteaptă concluziile legale.

Poliţiştii de la „Investigaţii Criminale“ şi procurorii au fost ieri la casa familiei Mariei Macsim Nicoară şi au început primele investigaţii, intervievând soacra sopranei, cea care a sunat la 112 în noaptea tragediei, precum şi vecini, după care soţul victimei, Constantin Nicoară, a fost chemat la audieri, la Parchet. În acest timp, medicii legişti au mers la Spitalul de Neurochirurgie şi au examinat femeia, care se află în continuare în stare critică.

Cum a fost posibilă această tragedie? Cu toate că aseară încă erau multe neclarităţi, jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au pus cap la cap seria evenimentelor.

Tensiuni în familie

Maria Macsim Nicoară, o femeie foarte frumoasă, este recăsătorită cu Constantin Nicoară de câţiva ani, după o căsătorie anterioară nereuşită. Între ei este o diferenţă de vârstă de aproape 11 ani, soţul fiind mai mic în vârstă. Acesta este pianist, nu are un angajament pe termen lung, în timp ce femeia era solistă angajată la Opera ieşeană.

Apropiaţii celor doi ştiau că de ceva timp existau tensiuni în familie, chestiuni pe care femeia încerca să le ascundă de ochii colegilor, cel mai probabil de ruşine. Aceştia mai spun că femeia intenţiona să divorţeze, chestiune care ar putea sta la baza unui motiv de agresiune, presupun ei. Totodată, rudele apropiate mai spun că soţul o agresa uneori pe femeie, după ce consuma alcool. „Noi ne temem că ar fi fost o agresiune. Dar nu spunem deocamdată nimic, ne rugăm ca Marinela să scape“, ne-a spus o cunoştinţă apropiată a celor doi.

Soţii Macsim Nicoară locuiau în Aroneanu, pe strada Vântului, iar mama bărbatului, în imediata apropiere.

Ce a declarat soţul

Ieri, soţul femeii i-a povestit procurorului de caz că, duminică seara, el şi soţia lui ar fi consumat alcool. În ultima perioadă, femeia dormea în camera de sus, însă bărbatul mai mereu în living, jos, la parter. Duminică seara, în jurul orei 23, Maria ar fi încercat să coboare scările, însă s-a rostogolit pe trepte, spune soţul. „Scara are un aspect ciudat, însă, fiind lată, există posibilitatea să fi căzut accidental. Au fost găsite pete de sânge pe perete, dar şi vomă. Femeia a căzut până la baza scărilor, unde a fost găsită de către soţ. Ea era conştientă un timp“, ne-a spus o sursă apropiată anchetei.

Avocatul soţului sopranei ne-a spus ieri, şi el, varianta lui. „Au consumat alcool, nu o cantitate mare. Apoi, ea a căzut pe scări, i s-a făcut rău. Au crezut că îi este rău de la alcool, de asta nu au sunat la ambulanţă. Abia după câteva ore au sunat la 112, când au observat că este în stare critică. Ei se certau, dar nimic în afara certurilor de familie pe care oricine le are“, ne-a spus Andrei Horga, avocatul soţului sopranei, soţ care nu a dorit să stea deloc de vorbă cu jurnaliştii.

Potrivit surselor judiciare, soţul femeii a relatat anchetatorilor că, imediat după ce ar fi găsit-o căzută pe soţie, a transportat-o în pat, la parter. Apoi, după mai multe ore, abia pe la 7 dimineaţă, bărbatul ar fi observat că soţia lui este în stare critică. Atunci, a dat fuga la mama lui, care locuia în apropiere. Aceasta a venit şi, după ce a văzut ce este la faţa locului, imediat a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, solicitând o ambulanţă, anunţând un accident casnic.

Operată de urgenţă

Transportată imediat, luni dimineaţa, la Spitalul de Neurochirurgie, medicii au operat-o de urgenţă pe soprană, aceasta având traumatisme foarte grave la cap, la coloană, nasul rupt, efectiv distrus, iar starea ei era aseară în continuare gravă. Tot medicii au fost cei care au sunat la Poliţie, aşa cum cere protocolul în astfel de cazuri în care pot avea suspinciuni.

Ieri, după ce au preluat cazul de la poliţiştii rurali din Aroneanu, poliţiştii criminalişti ieşeni au mers la faţa locului şi au fotografiat scara din interiorul casei, apoi l-au condus pe soţul femeii la Parchet, pentru audieri suplimentare. De menţionat că şi medicii legişti au mers ieri la spital, pentru a analiza rănile femeii, însă nu au putut intra la victimă din cauza măsurilor de protecţie instituite de pandemia Covid 19. Legiştii şi poliţiştii vor să compare rănile femeii pentru a concluziona dacă a fost o infracţiune sau a fost vorba doar de un accident casnic.

De asemenea, conform procedurii, procurorii au deschis ieri un dosar pentru tentativă de omor, in rem (fără a fi vizată o persoană anume), dosar în care au fost audiaţi soacra femeii, soţul, vecini, dar şi rude apropiate ale celor doi soţi.

VEDEȚI ȘI:

Un coleg al sopranei Maria Macsim Nicoară: Ştiu că în spatele cortinei ei se afla o dramă

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.