Dramă conjugală demnă de un film horror. A venit val-vârtej de la 2.600 km ca s-o ucidă: a sărit garduri, a spart geamul şi a lovit de zeci de ori cu cutiţul

joi, 16 noiembrie 2023, 02:50
6 MIN
 Dramă conjugală demnă de un film horror. A venit val-vârtej de la 2.600 km ca s-o ucidă: a sărit garduri, a spart geamul şi a lovit de zeci de ori cu cutiţul

Un ieşean a făcut 2.600 km pentru a-şi ucide nevasta. Convins că rudele, nu brutalitatea sa la beţie, au determinat-o să ceară divorţul, acesta s-a întors val-vârtej din Marea Britanie. Şi-a atacat soţia cu un cuţit până i s-a rupt lama, continuând apoi să o lovească cu ciotul rămas. Femeia a avut zile, iar soţul violent va avea de petrecut ani buni după gratii.

 

Ionel şi Mihaela Polonic s-au căsătorit în 2014, având împreună trei copii. Femeia mai avea trei copii dintr-o căsătorie anterioară, iar bărbatul, un fiu. S-au mutat cu toţii în casa femeii din comuna Ion Neculce, bărbatul vânzând-o pe a sa. Fericirea familiei a fost însă de scurtă durată. Violenţa manifestată de bărbat la beţie a făcut-o pe femeie să plece de acasă în 2018, ascunzându-se cu cei trei copii minori la sora sa. A obţinut şi emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului. A acceptat totuşi să se împace cu acesta după vreo lună, în urma promisiunilor sale că nu va mai bea şi că îşi va corija comportamentul.

După o vreme, trei dintre copiii celor doi au plecat la muncă în Marea Britanie. În septembrie 2022, a plecat şi Ionel Polonic, pentru a lucra la firma de construcţii unde erau angajaţi tinerii, în Canning Town, la est de Londra. Pe la jumătatea lui noiembrie, Polonic şi-a dat în petic. S-a îmbătat şi a devenit agresiv verbal cu propriul fiu, cu fiica sa vitregă şi cu iubitul acesteia, P.C.M., reproşându-le că o sfătuiesc pe soţia sa să divorţeze. Pentru a nu amplifica scandalul, fiul său şi iubitul fiicei au plecat de acasă. În aceeaşi seară, Polonic şi-a sunat soţia, reproşându-i că tinerii şi-ar bate joc de el. Femeia i-a răspuns să nu se mai deranjeze să se întoarcă din Marea Britanie, întrucât va divorţa.

A doua zi, pe 19 noiembrie, Polonic a reluat scandalul. În culmea lui, şi-a sunat din nou soţia, spunându-i că o va ucide. Ameninţarea nu a rămas vorbă goală. Pe 20 noiembrie, a doua zi9, a şi plecat din Marea Britanie cu microbuzul, spre casă. Aflând acestea, soţia lui Polonic l-a sunat pe P.C.M., cerându-i să vină în ţară, pentru a nu fi singură la venirea soţului. Bărbatul a venit imediat, cu avionul, ajungând în România în seara zilei de 21 noiembrie, împreună cu iubita sa. A luat-o pe Mihaela Polonic şi pe cei patru copii minori la el acasă, în Prigoreni.

Polonic a ajuns acasă pe 22 noiembrie. A forţat intrarea în casă, doar pentru a constata că soţia sa nu mai este acolo. A sunat-o, încercând să afle unde s-a dus. L-a sunat şi pe P.C.M., care însă i-a respins apelurile. Ca urmare, Polonic i-a trimis pe Messenger ameninţări cu moartea. În cele din urmă, Polonic a aflat unde se află soţia sa, iar pe 25 noiembrie a mers şi el la Prigoreni. În ziua respectivă, soţia sa era singură, cu copiii. P.C.M. plecase pentru a vedea stadiul lucrărilor la o casă pe care o avea în construcţie. În lipsa lui, femeia s-a baricadat în casă, încuind porţile şi uşile. Femeia ceruse şi emiterea unui ordin de protecţie, ce intrase în vigoare chiar în acea zi. Nimic nu mai putea să-l oprească însă pe Polonic.

Acesta a ajuns la Prigoreni pe după-amiază, cu un taxi. Avea în buzunar un cuţit de aproximativ 25 cm, pregătit special pentru această ocazie. Şi-a strigat soţia, a început să urle şi să lovească cu picioarele poarta casei. În cele din urmă, a sărit gardul la o vecină, apoi în curtea lui P.C.M. şi a încercat să forţeze uşile casei. Speriată, soţia sa l-a sunat pe P.C.M., rugându-l, plângând, să vină cât mai repede acasă. Viitorul ginere a plecat imediat, iar pe drum a sunat la 112, cerând intervenţia unui echipaj de poliţie.

Între timp, Polonic spărsese un geam, încercând să intre în casă. Văzându-l, femeia a ieşit în curte, încercând să fugă cu copiii. Era exact ce aştepta bărbatul. A înşfăcat-o de păr şi a început să o târască prin curte, spre ieşire. Disperată, fiica sa l-a sunat şi ea pe P.C.M., pentru a-l grăbi. Acesta a reuşit să ajungă la timp, însoţit de M.C. Văzându-i pe cei doi bărbaţi intrând în curte, Polonic a scos cuţitul din buzunar şi a început să o lovească pe soţia sa, ghemuită la pământ. Prima lovitură a fost în ficat, a doua, în braţ. A treia a nimerit în pavaj, iar lama cuţitului s-a frânt. Bărbatul a continuat să o lovească cu ciotul rămas, în timp ce femeia ţipa după ajutor. M.C. a reuşit să-l dezarmeze pe Polonic, lovindu-l în spate şi peste mâini cu o scândură, apoi s-a îndreptat spre femeie, pentru a o ajuta. Văzându-l pe Polonic că încearcă să se ridice, cu ciotul de cuţit în mână, şi P.C.M. l-a lovit de câteva ori, cu aceeaşi scândură. În cele din urmă, Polonic a lăsat cuţitul şi a rămas întins pe pământ, conştient, dar fără a mai mişca.

Femeia a fost transportată de urgenţă la spitalul „Sf. Spiridon” şi operată în aceeaşi zi. A supravieţuit, având însă nevoie de peste o lună de îngrijiri medicale.

„După ce s-a deschis geamul pe care el l-a lovit, eu am descuiat uşa şi am vrut să fugim pe uşă, eu şi copiii, din calea lui, dar el ne aştepta pe toţi după uşă. Când l-am văzut acolo, ne-am dat înapoi în casă, el a venit după noi, adică a intrat în casă, iar fiica mea vorbea cu ginerele la telefon să vină mai repede. La care el i-a spus, «Închide telefonul că aicea te omor!» De frică a băgat telefonul în buzunar. Din ce îl cunoşteam, acesta era sub influenţa alcoolului la acel moment. Copiii ţipau, iar eu le-am zis că nu le va face nimic tata. După asta m-a prins de după cap şi m-a tras afară din casă, în curte, lângă robinet, timp în care îmi reproşa că de ce nu i-am răspuns la telefon şi nu i-am dat copiii. Acolo a scos un cuţit din buzunar la haină, la sân, pe care îl avea de acasă de la noi, şi imediat a început să mă lovească cu acesta. Ce s-a întâmplat după aceea, eu nu mai ştiu”, avea să povestească femeia în faţa anchetatorilor.

Polonic a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor, ameninţare şi violare de domiciliu. În timpul anchetei, nu şi-a recunoscut faptele. A făcut-o însă în faţa magistraţilor Tribunalului, pentru a obţine o sentinţă mai uşoară. Judecătorii au remarcat violenţa extremă manifestată de bărbat, mai ales în condiţiile în care victima nu făcuse nimic pentru a o provoca. Dimpotrivă, femeia încercase constant să evite conflictul. „În ipoteza în care cei doi bărbaţi nu ar fi intervenit activ, cel mai probabil inculpatul ar fi continuat aplicarea loviturilor de cuţit şi ar fi reuşit să suprime viaţa propriei soţii”, au spus judecătorii.

Polonic a fost găsit vinovat pentru toate acuzaţiile aduse, fiind condamnat la 8 ani şi 3 luni de închisoare, ca şi la plata a 1.000 euro cu titlu de daune materiale şi a sumei de 15.000 euro cu ca daune morale. Pronunţată luni, sentinţa poate fi contestată cu apel.

Comentarii