Profil - Asociația Studenților de la Comunicare și Relații Publice

Există un loc de întâlnire al studenților ieșeni pasionați de scris și de comunicare. Se cheamă PRIME

duminică, 28 aprilie 2024, 03:00
3 MIN
 Există un loc de întâlnire al studenților ieșeni pasionați de scris și de comunicare. Se cheamă PRIME

Astăzi vă vom prezenta o nouă organizaţie studenţească, una care are ca principal scop sprijinirea studenților de la Comunicare și Relații Publice, dar și alte domenii conexe, în dezvoltarea profesională și personală. Este vorba despre „PRIME” Iaşi.

Voluntariatul în România este în continuă dezvoltare, îndeosebi în rândul studenților și elevilor. Nu există o cifră exactă a numărului de voluntari din întreaga lume în acest moment, deoarece aceasta variază în funcție de diferite programe și inițiative de voluntariat. Cu toate acestea, zeci de  milioane de oameni din întreaga lume se implică în activități de voluntariat în diverse domenii, cum ar fi asistența medicală, protecția mediului, educația și multe altele. Fiecare contribuție conteaz,ă și face o diferență în comunitățile noastre globale.

PRIME Iași este asociația unde studenții pasionați de scris, rețele sociale, arte vizuale și organizare de evenimente fac primii pași către o carieră în domeniul Comunicării și al Relațiilor Publice. Cei 50 de membri ai asociației sunt împărțiți în trei departamente: departamentul de Relații Publice, care se ocupă de menținerea imaginii pentru public, departamentul de Resurse Umane, care se ocupă de mediul intern, și departamentul de Strângere de Fonduri, care aduce fonduri și parteneri pentru activități.

Studenții din asociație lucrează la opt proiecte tradiționale, șapte anuale și unul bianual. Două din aceste proiecte sunt „Faced to Face” și „Team Adventure”. „Faced to face” este un târg de cariere sub formă de festival, care are ca scop crearea unui spațiu în care studenții pasionați de domeniul comunicării să își găsească un internship sau chiar un loc de muncă. „Team Adventure”, Festivalul Concurs de Strategie Publicitară şi Relaţii Publice, pune studenții în fața a trei probleme de PR ale unor firme reale din Iași, urmând ca participanții să creeze strategii pentru rezolvarea acestora.

„PRIME este prezentă la Iași de 17 ani. Membrii săi sunt studenţi la Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, Ştiinţe Politice şi Administrative, Sociologie, Psihologie, Ştiinţe Economice, precum şi alţi studenţi interesaţi de domeniul comunicării şi al relaţiilor publice. „În asociație se găsește locul perfect pentru dezvoltarea abilităților profesionale, de la hard skills, cum ar fi designul grafic sau copywritingul, și până la soft skills, cum ar fi lucrul în echipă, coordonarea unui grup sau planificarea. Pe lângă toate acestea, prieteniile și amintirile frumoase se găsesc fără probleme, făcând anii studenției mult mai frumoși”, ne-a declarat Iulia Țehanciuc, președinte PRIME Iași.

Valorile în care voluntarii PRIME Iași cred sunt următoarele: profesionalism și perseverență; relații de interes reciproc; inițiativă și independență; motivare și competență; spirit și creativitate. „PRIME Iași este o oportunitate uriașă, nu numai pentru partea profesională, ci și pentru partea personală. În asociația noastră toată lumea este activă și dedică timp pentru ceea ce își asumă, de la taskuri până la ședințe. Din perspectiva de student, pot să zic că această asociație este una minunată. Prin proiectele pe care le derulăm am învățat mult mai multe despre domeniul Comunicării, ceea ce mă ajută mult în cariera profesională. Îmi doresc ca și în anii ce urmează PRIME Iași să fie un sprijin pentru studenți”, ne-a declarat Iulia.

PRIME România a luat fiinţă în 1997 în cadrul Departamentului de Comunicare Socială şi Relaţii Publice al Universităţii Bucureşti.

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii