Femeia de afaceri Tereza Prisecaru, încarcerată seara trecută: 5 ani cu executare

marți, 16 ianuarie 2018, 10:00
2 MIN
 Femeia de afaceri Tereza Prisecaru, încarcerată seara trecută: 5 ani cu executare

Femeia de afaceri Tereza Prisăcaru a fost încarcerată seara trecută, târziu, după o hotărâre definitivă a Curții de Apel București. Aceasta a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Nuclearelectrica.

"Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi au depistat o femeie din municipiul Iaşi pe numele căreia Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a fost condamnată la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei închisorii", conform unui comunicat oficial.

În același dosar au fost condamnate și alte persoane și s-a dispus, de asemenea, achitarea unei despăgubiri.

Alături de Tereza Prisecaru, magistraţii din Capitală au mai decis să condamne la câte 6 ani de închisoare cu executare trei foşti directori din cadrul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA, respectiv Ioan Rotaru (fost director general), Traian Cezar Irimie (fost director economic) şi Gheorghe Ispas (fost director de investiţii). De asemenea, prin aceeaşi sentinţă, condamnări de 5 ani, respectiv 4 ani de închisoare cu executare au mai primit Răducu Nemţanu, respectiv Andrei Tudor Anghelescu, reprezentanţi ai Tess Conex.

Tereza Prisecaru alături de alți inculpați trebuie să achite 3 milioane euro daune.

Tereza Prisecaru este patroana Tess Conex. Ea a fost găsită vinovată de Judecătoria Bucureşti pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar aflat pe rolul instanţelor din anul 2010.

Prisecaru a fost acuzată că ar fi fost implicată într-o afacere ce s-ar fi derulat între anii 2003-2005. Atunci, directorii Nuclearelectrica Ioan Rotariu şi Traian Cezar Irimei ar fi semnat trei contracte de achiziţii publice fără a respecta legislaţia, în urma cărora firma Tess Conex ar fi obţinut ilegal 12,8 milioane de lei (4,5 milioane de euro, la momentul trimiterii în judecată – în 2010).

Comentarii