Fetele spălate pe cap cu insecticid vor fi date în plasament

marți, 08 iunie 2021, 01:49
1 MIN
 Fetele spălate pe cap cu insecticid vor fi date în plasament

Cele trei fete din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi intoxicate după ce au fost spălate pe cap cu un insecticid de uz veterinar vor fi luate din familie.

Deşi ancheta însă este în curs de desfăşurare, reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială au declarat că fetele de 6, 9, respectiv 11 ani vor fi internate într-un centru de primire urgenţe, după care vor fi date în plasament familial.

Fetele au fost aduse cu un echipaj SMURD de la Jigoreni, comuna Ţibăneşti , în weekend-ul trecut, şi internate la Spitalul de Copii Sfânta Maria. Acestea merseseră la bunica paternă în vizită.

Din cauză că fetele aveau păduchi, femeia a decis să le spele folosind, se pare, o soluţie care conţinea cipermetină, care poate duce la convulsii. Potrivit medicilor, fetele au scăpat fără probleme pentru că bunica le-ar fi clătit pe cap de mai multe ori, diluând astfel soluţia.

Fetele locuiesc însă la bunica maternă, tatăl fiind recidivist. Vecinii acesteia au declarat că mama copilelor se află de mai mult timp în Germania. La rândul său, IJP a deschis dosar penal, în acest caz efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii