LIVE TEXT: Politehnica Iași-FCU 1948 Craiova 1-1,REZULTAT FINAL.Ibrahim ne-a egalat la mal

duminică, 22 octombrie 2023, 14:20
6 MIN
 LIVE TEXT: Politehnica Iași-FCU 1948 Craiova  1-1,REZULTAT FINAL.Ibrahim ne-a egalat la mal

Meci în etapa a XIII-a a Ligii I de fotbal

 

Final după opt minute adiționale

1-1, min. 90+1: Ibrahim egalează de la peste 20 m

90-Sidibe mai ratează o ocazie craioveană

86-mare ratare FCU: Chițu centrează perfect pentru Ibrahim în gura porții, dar Ailenei îîi ”fură” mingea

85-încă o încercare a lui Roman dw la marginea careului, peste țintă

80-voleu Roman din 16 metri peste poartă

66-în schimb, Lacroix de la FCU este eliminat. Primește al doilea ”galben” la un fault asupra lui Buș în colțul careuluii

61-Chițu scapă singur, este faultat la 18 m de Ailenei care vede cartonașul roșu. Șutul este respins de apărătorii ieșeni, iar VAR anulează decizia lui Iulian Dima,

59-Mascarenhas trage de la 20 m, pe direcția portarului

42 – ”cap”Blănuță, fără probleme pentru Ailenei

35-Chițu ajunge în fața porții, Bordeianu salvează în corner

32-centrare deviată, mingea ajunge cu noroc la Ștefanovici, șutul acestuia fiind parat greu de Gurău

28-oltenii au o fază periculoasă, Blănuță șutează slab, Albu solicită penalty la un contact cu Ilie

19-Craiova înscrie, dar Albu este semnalizat în ofsaid, la reușita lui Blănuță

16-Roman, din nou aproape de gol;șutul său din partea stângă a careului, este parat cu dificultate

1-0, min. 12: Roman, servit de Phelipe, șutează zdravăn de la 20 m, Gurău atinge mingea dar nu poate evita golul

Poli: Ailenei – Martac, Ilie, Katanec, Ispas – Bordeianu (84-Itu), Marchioni – Roman (89-Ion), Luis Phelipe (46-Vojtus), Ștefanovici (46-Gheorghiță)– Buş (89-Ciobanu).

FC U: Gurău – Compagnucci, Lacroix, Henriques, Padula (56-Mascarehnas) – Albu (56-Buta), Achim – van Duurmen (86-Pop), Chițu, Bahassa (72-Ibrahim)– Blănuță (56-Siidibe). Antrenor: Giovani Constantino

Arbitru: Iulian Dima

Cartonașe galbene:L.Phelipe, Vojtus, Ailenei / Bahassa, Lacroix 2, Padula, Gurău, Buta

Cartonaș roșu:  Lacroix (66)

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE iAȘI”

…………………………

 

Politehnica Iaşi a reuşit joi seară să bifeze prima victorie din acest sezon pe teren propriu, 1-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Oaspeţii au confirmat faptul că prognozele Ziarului de Iaşi, care afirmase că trupa covăsneană e una de bătut, au avut suport. Sepsi a oferit trei atuuri importante Iaşului, generate de presiunea din tabăra lor şi problemele de efectiv, peste care s-a suprapus lipsa de şansă.

Două probleme majore la Sepsi, care a avut şi ghinion şi un gol valabil anulat aiurea

În jocul lui Sepsi s-a simţit din plin faptul că ultimele cinci eşecuri consecutive din campionat au lăsat urme adânci la nivel psihic. Astfel, oaspeţii au luat des decizii neinspirate în faze importante, centrând aiurea sau poziţionându-se greşit, şi au avut piciorul tremurând în faze simple. Cel mai bun exemplu a fost Matei, care a ratat şi de la 11 metri, şi din careul mic.

Totodată, s-a demonstrat faptul că echipa din secuime nu a pregătit corespunzător sezonul din punct de vedere al lotului. Cu un efectiv subţire numeric, uzat după startul intens, în care a lăsat cea mai bună impresie dintre echipele româneşti implicate în cupele europene, trupa lui Liviu Ciobotariu a ajuns să apeleze la improvizaţii şi un debutant de 19 ani, Renţa, pentru a compensa absenţele a trei jucători de bază, Păun, Ciobotariu şi Oteliţă.

Poli a speculat din plin problemele oaspeţilor, dar şi ghinionul acestora. Care, printre altele, au ratat un penalty în minutul 2 şi au avut un gol corect, anulat eronat în minutul 81, după intervenţia greşită a VAR, lucru confirmat vineri de Comisia Centrală a Arbitrilor.

Luis Phelipe a stabilit soarta partidei, Grozavu a mutat inspirat, atitudine bună a ieşenilor

Succesul gazdelor a fost generat şi de trei factori din tabăra gazdelor, Luis Phelipe, inspiraţia antrenorului Leu Grozavu şi atitudinea generală fiind principali.

Decisivă în ecuaţia jocului a fost introducerea lui Luis Phelipe, care s-a distrat într-o zonă care era acoperită de un fundaş „vopsit”, mijlocaşul ofensiv Ion Gheorghe. Brazilianul a marcat golul decisiv, a mai avut şi alte şuturi, unul periculos, şi a mai creat alte faze importante, două dintre ele soldate cu ocazii mari ale lui Buş şi Roman.

Astfel, în sfârşit, antrenorului Leo Grozavu i-a ieşit din plin o schimbare, capitol la care tehnicianul ieşenilor a suferit mult în acest sezon. Totodată, a fost primul meci în care tehnicianului i-a ieşit nu numai planul tactic, forţarea pe flancul drept, ci şi trezirea echipei cu discursul de la pauză, „alb-albaştrii” având un start fulminant în actul doi, după ce au rulat într-o zonă nu grozavă în prima repriză. Nu în ultimul rând, trebuie precizat că Grozavu a renunţat la încăpăţânarea de a miza pe modulul 4-4-2, cu romb la mijloc, care făcea ca echipa să arate rău, trecerea la 4-2-3-1, sugerată inclusiv de Ziarul de Iaşi, generând o stabilitate mult mai mare Politehnicii.

Un alt plus al gazdelor a fost atitudinea jucătorilor, care au pus osul mai serios faţă de alte meciuri. Astfel, chiar dacă Sepsi a avut controlul în multe momente, Iaşi a compensat prin dăruire.

Au rămas minusuri destule la Poli

În ciuda succesului, Politehnica a continuat să etaleze destule carenţe. În primul rând, în apărare au apărut mai multe probleme de organizare, care au dus la apariţia lejeră la finalizare a oaspeţilor, dar şi erori individuale mari, cum a fost cea a lui Katanec. Acesta a început foarte slab meciul, provocând aiurea un penalty, şi a avut apoi nevoie de minute bune până a intra în ritm.

Apoi, fără Luis Phelipe, ofensiva a fost aproape nulă în prima repriză, prestaţiile palide ale lui Roman şi Ciobanu făcând ca zbaterile lui Buş să fie inutile.

Trăgând linie, un succes important, dar care nu trebuie supralicitat, mai ales că duminică Iaşi joacă un nou meci oficial, cu FC U 1948 Craiova.

Victoria e obligatorie şi cu oltenii, care au avut şase antrenori în acest sezon!

Adică o nouă partidă accesibilă, pe care Iaşi e obligat să o câştige. De ce, explicăm în cele ce urmează.

În primul rând, FC U 1948 e o trupă fără busolă, în care deciziile luate de patronul Adrian Mititelu referitor la banca tehnică sunt uluitoare. Numai în din vară şi până acum s-a mizat, pe hârtie, pe nu mai puţin de şase şefi ai staffului tehnic!!! Pregătirea a fost pornită cu portughezul Joao Janeiro, campionatul a fost început cu Florin Drăgan, a urmat Nicolae Dică, care a stat cinci runde. După demiterea lui Dică, în frunte a fost pus preparatorul fizic Dan Vasilică. Acesta a fost urmat de Paul Răducan, iar acum a fost instalat italianul Giovanni Constantino (39 de ani), un alt antrenor fără ştaif, fost conductor de tren.

În plus, „corabia nebunilor” din Oltenia, care a fost părăsită şi de ultraşi, nu poate conta azi pe cel mai valoros jucător, argentinianul Bauza, care e accidentat.

Tot lotul ieşenilor e apt de joc, Grozavu e suspendat

Apoi, Poli are o mulţime de atuuri proprii înaintea confruntării de duminică: un tonus excelent după succesul de joi, avantajul terenului propriu, foarte posibilul sprijin din partea spectatorilor (joi seară, când a fost răcoare, au fost 4 000 de oameni, iar duminică se anunţă vreme frumoasă), clasamentul (Poli e la doar două puncte de play-off, pe X, cu 14 puncte, unul mai mult decât FC U 1948, care se siutează pe poziţia a XI-a), starea lotului, oficialii ieşeni anunţând ieri că toţi jucătorii sunt apţi de joc. Totuşi, e posibil ca Lung să se menajeze în continuare, iar Samayoa să nu fie utilizat din start după ce a revenit joi noapte de la echipa naţională a Guatemalei.

Singura problemă la Poli este suspendarea antrenorului principal Leo Grozavu, care a fost eliminat joi, în meciul cu Sepsi.

Comentarii