(FOTO-VIDEO) Impact violent între tramvaiul Centenarului şi un autoturism BMW, la Fundaţie

luni, 11 decembrie 2017, 09:38
2 MIN

În zona Fundaţie a fost loc recent un accident grav. 

(COMUNICAT-CTP) Circulaţia tramvaielor pe Copou a fost blocată luni, 11 decembrie 2017, pentru mai mult de o oră, din cauza unui accident rutier. Vagonul cu număr de parc 312, de pe traseul 13, care se deplasa dinspre Copou către Tătăraşi, a fost lovit de un autoturism înmatriculat în Spania, care nu a acordat prioritate în intersecţia de la Fundaţie. Tramvaiul a fost avariat în zona lateral stînga faţă, fără a se înregistra victime. Pentru asigurarea transportului călătorilor, CTP Iaşi a introdus autobuze pe itinerariul Piaţa Unirii – Copou, iar traseul 41 de autobuz Piaţa Independeţei – Tehnopolis a fost prelungit până la Rond Copou. Echipele de intervenţie ale CTP Iaşi au deblocat calea de rulare pe Copou după aproximativ o oră, timp în care circulaţia rutieră a fost dirijată de către agenţi ai Poliţiei Locale. 

UPDATE (10:12) Reprezentanţii SMURD şi cei de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean spun că nu au fost victime şi că nu a fost solicitată asistenţă medicală.

UPDATE (9:57) Potrivit reprezentanţilor CTP, tramvaiul Centenarului cobora din Copou, iar când a ajuns în sensul giratoriu din Fundaţie a fost izbit în plin de un BMW care nu i-a acordat prioritate de trecere. Coliziunea a provocat deraierea tramvaiului. Odată deraiat, tramvaiul s-a oprit în scuar. În prezent, echipe de intervenţie ale CTP sunt la faţa locului pentru a repune tramvaiul pe şine cu ajutorul unei macarale.

Un autoturism BMW a izbit violent un tramvai, care a sărit de pe şine şi a ajuns în mijlocul drumului. La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Poliţie şi de prim ajutor. Nu şe ştie deocamdată daca sunt victime sau nu. Tramvaiul lovit este cel dedicat Centerarului. Din primele informaţii se pare că autoturismul BMW a intrat în stânga faţă dinspre Casa Tineretului şi datorită vitezei şi inerţiei tramvaiul a fost aruncat de pe şine. 
 

Comentarii