FOTO: Oameni înghesuiți unul în altul la slujba de pomenire a morților în Iași

duminică, 22 martie 2020, 09:00
1 MIN
 FOTO: Oameni înghesuiți unul în altul la slujba de pomenire a morților în Iași

Ca în fiecare sâmbătă din Postul Mare, în toate bisericile se face pomenirea morților. Oamenii aduc coșuri cu bucate de post pe care le dau de sufletul celor plecați într-o altă lume.

Însă zilele trecute au fost instituite niște măsuri speciale de protecție împotriva coronavirusului, iar oamenii ar fi trebuit să păstreze în orice condiții distanța de minim un metru față de cei din jur, să evite ieșirile și contactul direct.

Acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar la slujbele de pomenire a morților, acolo unde s-au adunat zeci de persoane ce s-au înghesuit pe băncile scoase în curțile bisericilor. Oamenii erau efectiv lipiți unii de alții.

Imaginile surprinse în curtea bisericii "Sfântul Nicolae" de la Socola, Iași, de către Dragoș Pășcăneanu și postate pe Facebook sunt grăitoare. Sunt și câțiva cetățeni ce poartă mănuși și măști, dar prea puțini.

Totuși, sâmbătă seara a fost emisă o ordonanță militară, iar de acum până la sfârșitul stării de urgență slujbele religioase se vor face fără enoriași, deci astfel de imagini nu vom mai vedea pentru cel puțin o lună.

Comentarii