FOTO: Trotinete electrice ce pot fi închiriate, aduse în mai multe zone din oraș

vineri, 08 aprilie 2022, 07:25
3 MIN
 FOTO: Trotinete electrice ce pot fi închiriate, aduse în mai multe zone din oraș

Primăria Iași a semnat zilele trecute primele abonamente de ocupare a domeniului public pentru Lime și Bolt, astfel încât, în perioada următoare, să poată fi închiriate trotinete electrice în regim self-service.

"Acest lucru a devenit posibil după inițierea proiectului de regulament pentru utilizarea trotinetelor electrice prin intermediul platformelor online. Acesta a fost dezbătut împreună cu operatorii economici de mai sus, cu reprezentanții societății civile care activează în sectorul mobilității urbane și cu cetățeni ai orașului. După ce a fost aprobat în Consiliul Local, acest regulament a devenit primul de acest tip din România, iar Iașul este primul oraș care a creat cadrul necesar pentru posibilitatea închirierii trotinetelor electrice. Susținem mobilitatea urbană și soluțiile eco-friendly. Suntem deschiși alternativelor de transport, care pot crește calitatea vieții cetățenilor", a scris viceprimarul Daniel Juravle pe Facebook.

Trotinetele electrice au fost deja aduse în Copou:

Rond Copou:

Parcul Expoziției:

Zona ApaVital:

Parcul Copou:

Conectarea și accesul la funcțiile de blocare/deblocare și locomotorii ale trotinetei electrice se face prin intermediul unei aplicații. Aceasta urmează un flux tehnologic uşor şi modern spre a uşura interacţiunea cu utilizatorul final. Interacţiunea cu sistemul se face numai prin telefonul mobil sau un aparat similar, privind identificarea locaţiei unei trotinete electrice disponibile, rezervarea acesteia, funcţia de blocare/deblocare, plata prin intermediul telefonului, GPS tracking sau senzor de mişcare.

Astfel, se instalează aplicația, se caută prin GPS trotineta din amplasamentul cel mai apropiat, se scanează un cod QR de pe ghidon și se deblochează trotineta, se face deplasarea cu maxim 24 km/h și se parchează la finalul călătoriei, apoi se plătește online prin intermediul aplicației.

Deja există clienți:

Trotinete se găsesc și alte zone ale orașului. Trotinetele vor fi disponibile în Iași în zonele Palas, Copou, Pod Ros, Dacia , Tudor Vladimirescu și nu numai, asigurând conexiunea între toate zonele cheie ale orașului.

Lime oferă și patru tipuri de abonamente cu reduceri de până la 50% față de prețul de bază:

– Deblocări nelimitate gratuite pentru o lună – 9 RON

– Curse nelimitate pentru o oră – 18.99 RON

– Curse nelimitate pentru o zi – 36.99 RON

– Curse nelimitate pentru trei zile – 105.00 RON

“Suntem foarte încântați să putem oferi, începând de astăzi, locuitorilor din Iași o modalitate de transport ecologică, sigură și accesibilă în aer liber. Ne bucurăm că am găsit un partener de dialog și un susținător al transportului alternativ în autoritățile locale. Micromobilitatea trebuie să fie o alternativă de transport națională si vom continua expansiunea în alte orașe din țară, pentru a oferi cat mai multor oameni soluții viabile de transport alternativ ecologic”, a declarat Alexandru Coman, Manager Operațiuni Lime Romania.

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația, localizează o trotineta de pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil.

Mersul cu Lime costă 4 RON pentru primele 4 minute, după care 0.77 RON per minut, fără taxă de deblocare.

 

Comentarii