anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Galeria Borderline Art Space își inaugurează noul sediu cu expoziția Night Mode a artistului Mircea But

GALERIE
mircea-but-night-mode
 • mircea-but-night-mode
- +

După aproape 7 ani de la înființare, timp în care spațiul de pe strada Belvedere nr. 18 a găzduit 56 de expoziții, galeria Borderline Art Space își inaugurează un nou sediu. Expoziția artistului Mircea But, curatoriată de Mircea Vlad și intitulată Night Mode, se deschide vineri, 9 septembrie, începând cu ora 18, în noul spațiu de pe Bd. Carol I nr. 4 (accesul se face pe culoarul dintre clădirea Habitat Proiect și gardul Spitalului Militar).

Argument curatorial:

„Există lucruri care se văd în întuneric, ceasurile fosforescente să zicem, și există lucruri care se văd prin întuneric, precum lumina sau anumite sentimente de exemplu. Ar mai fi, desigur, și contururile cele mai fin dantelate ale realului cotidian sau imaginat, cele pe care ziua orbitoare poate doar să le ascundă printr-un exemplu suprem de intruzivitate care eșuează neîncetat.

Ce fel de întuneric, rămâne de văzut. Căci despre văzut va fi deci vorba. Cine se uită la ce și cum. Cine e afară și, mai important, unde e afară? De unde și, mai ales, unde privim? Ce vedem și de ce vedem? Și, last but not least, ce mai e de văzut?

O meditație solitară asupra superfluității luminii și, mai ales, o celebrare a privirii diurne care se lipsește bucuroasă de ea, fie ea a artistului sau a spectatorului, desenele prezente în expoziție ne arată, ne atrag spre ele și ne fac semn într-un alt fel, neobișnuit poate, cu siguranță original.

Ele ne par închise dar totuși permanent deschise, apropiate dar simultan îndepărtate, prezente dar totuși cumva absente. Ne vorbesc șoptit dar totuși puternic, iluminând prin străfulgerări întunecate vizibilul ascuns după el însuși.

Ele ne spun ce vedem atunci când, poate, nu mai e nimic altceva de văzut decât frânturi sau detalii dar, la fel ca în viață, și aici detaliile fac totul. Sau desfac totul.”

Mircea But (n. 1991 în Baia Mare, România) trăiește și lucrează în Cluj Napoca. A absolvit secția de pictura din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, terminând totodată și studiile de master. Arta sa îmbină diferite medii și materiale (acril, spray, colaj, fotografie) urmărind să obțină o notă experimentală. Procesul este la fel de important ca rezultatul final, fiecare lucrare reprezentând o nouă descoperire și, puse împreună, formează un puzzle complet.

Expozițiile sunt organizate de Borderline Art Space prin Asociația Culturală AltIași. Proiect co-finanțat de AFCN și Primăria Municipiului Iași. Sponsor: Gramma. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.