COMUNICAT DE PRESA

Galeria Borderline Art Space își inaugurează noul sediu cu expoziția Night Mode a artistului Mircea But

marți, 06 septembrie 2022, 11:44
2 MIN
 Galeria Borderline Art Space își inaugurează noul sediu cu expoziția Night Mode a artistului Mircea But

După aproape 7 ani de la înființare, timp în care spațiul de pe strada Belvedere nr. 18 a găzduit 56 de expoziții, galeria Borderline Art Space își inaugurează un nou sediu.

Expoziția artistului Mircea But, curatoriată de Mircea Vlad și intitulată Night Mode, se deschide vineri, 9 septembrie, începând cu ora 18, în noul spațiu de pe Bd. Carol I nr. 4 (accesul se face pe culoarul dintre clădirea Habitat Proiect și gardul Spitalului Militar).

Argument curatorial:

„Există lucruri care se văd în întuneric, ceasurile fosforescente să zicem, și există lucruri care se văd prin întuneric, precum lumina sau anumite sentimente de exemplu. Ar mai fi, desigur, și contururile cele mai fin dantelate ale realului cotidian sau imaginat, cele pe care ziua orbitoare poate doar să le ascundă printr-un exemplu suprem de intruzivitate care eșuează neîncetat.

Ce fel de întuneric, rămâne de văzut. Căci despre văzut va fi deci vorba. Cine se uită la ce și cum. Cine e afară și, mai important, unde e afară? De unde și, mai ales, unde privim? Ce vedem și de ce vedem? Și, last but not least, ce mai e de văzut?

O meditație solitară asupra superfluității luminii și, mai ales, o celebrare a privirii diurne care se lipsește bucuroasă de ea, fie ea a artistului sau a spectatorului, desenele prezente în expoziție ne arată, ne atrag spre ele și ne fac semn într-un alt fel, neobișnuit poate, cu siguranță original.

Ele ne par închise dar totuși permanent deschise, apropiate dar simultan îndepărtate, prezente dar totuși cumva absente. Ne vorbesc șoptit dar totuși puternic, iluminând prin străfulgerări întunecate vizibilul ascuns după el însuși.

Ele ne spun ce vedem atunci când, poate, nu mai e nimic altceva de văzut decât frânturi sau detalii dar, la fel ca în viață, și aici detaliile fac totul. Sau desfac totul.”

Mircea But (n. 1991 în Baia Mare, România) trăiește și lucrează în Cluj Napoca. A absolvit secția de pictura din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, terminând totodată și studiile de master. Arta sa îmbină diferite medii și materiale (acril, spray, colaj, fotografie) urmărind să obțină o notă experimentală. Procesul este la fel de important ca rezultatul final, fiecare lucrare reprezentând o nouă descoperire și, puse împreună, formează un puzzle complet.

Expozițiile sunt organizate de Borderline Art Space prin Asociația Culturală AltIași. Proiect co-finanțat de AFCN și Primăria Municipiului Iași. Sponsor: Gramma. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii