De Business

Punem punctul pe știi

Hanul „Trei sarmale” a fost vândut pentru 2,9 milioane de lei. Cumpărător este Marian Panainte

luni, 10 aprilie 2017, 10:14
2 MIN
 Hanul „Trei sarmale” a fost vândut pentru 2,9 milioane de lei. Cumpărător este Marian Panainte

Un simbol al Iaşului şi-a găsit un nou proprietar. Hanul „Trei sarmale” de pe Bucium a fost cumpărat prin licitaţie de firma Fio Grup Company SRL, reprezentată de omul de afaceri Marian Panainte. Aflată de ani buni în paragină, clădirea a a fost achiziţionată cu suma de 2,9 milioane de lei. 

„Clădirea  a fost cumpărată de această societate, care s-a prezentat la cel de-al doilea termen de licitaţie, când preţul de pornire s-a redus cu 25%. Prin urmare, a oferit 75% din valoarea la care a fost evaluată, adică preţul de pornire a licitaţiei”, a precizat Cezar Andrei, executorul judecătoresc care s-a ocupat de vânzare. Licitaţia a fost organizată în urma unei solicitări făcute de patronul clubului Skin, George Bărbulescu. Acesta împrumutase acum cinci ani suma de 500.000 de euro către proprietarii hanului, Rodica Luca, Magda Cristina Chiosac şi Grigore Luca, iar pentru că nu şi-a mai putut recupera banii, a scos la licitaţie ipoteca. Marian Panainte mai deţine, pe lângă Fio Grup Company şi firma de construcţii şi demolări Paticom.

Anul trecut, omul de afaceri a concesionat de la Primăria Iaşi, cu 7.000 de euro pe an, un teren de peste1.500 metri pătraţi în zona Bulevardului Primăverii pentru amenajarea unei parcări private. Hanul „Trei sarmale” are o suprafaţă de 770 de metri pătraţi şi deţine un teren de 2.000 de metri pătraţi. Hanul are şi o terasă acoperită de 71 de metri pătraţi, dar şi o anexă de 272,54 metri pătraţi. Numele Hanului „Trei Sarmale” există din secolul XVII-lea iar printre proprietari se numără şi Mănăstirea Socola, Primăria Iaşi, Anton Andriescu, ca mai apoi să treacă la stat în administrarea Oficiului Naţional de Turism.  

 

 

Comentarii