În sfârşit, s-a găsit un magistrat care să-l judece pe Mihai Chirica în dosarul „Flux”. Amânare pe motiv de bilete de avion

miercuri, 20 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 În sfârşit, s-a găsit un magistrat care să-l judece pe Mihai Chirica în dosarul „Flux”. Amânare pe motiv de bilete de avion

Dosarul „Flux” s-a urnit în sfârşit la Curtea de Apel. După trei luni în care nu s-a putut găsi un magistrat care să judece contestaţia depusă de inculpaţi împotriva deciziei de începere a judecăţii. Analiza contestaţiei a reînceput, dar cu o nouă amânare, în timp ce pe holuri începe să se discute deja de prescripţia răspunderii penale.

În dosarul „Flux”, primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, omul de afaceri Tudor Cheşcu şi alte două persoane sunt judecate pentru construirea în Tătăraşi a unui bloc cu 9 niveluri în locul unui imobil cu trei niveluri. Din completul care analizează contestaţia la decizia de începere propriu-zisă a procesului, trei magistraţia au fost eliminaţie pe rând. Prima judecătoare, Alina Codreanu, s-a retras din dosar întrucât soţul său, arhitectul Mihai Codreanu, este membru al comisiei de oportunitate, care emite primele avize pentru proiectele urbanistice supuse ulterior aprobării Consiliului Local. Al doilea magistrat, Daniela Ghercă, s-a abţinut şi ea, întrucât participase la analiza dosarului, în calitate de judecător de drepturi şi libertăţi. O a treia judecătoare, Georgiana Mocanu, se pronunţase deja într-o speţă tangentă dosarului, respectiv o amendă aplicată de Poliţia Locală în 2015 în timpul construcţiei blocului.

În cele din urmă, în complet a fost desemnat, alături de Alexandra Cojocaru-Roşu, judecătorul Marius Mocanu, care nu a mai fost contestat de avocaţii inculpaţilor. Chiar dacă nicio contestaţie la adresa vreunui magistrat nu a mai fost depusă, termenul de judecată de ieri nu s-a mai desfăşurat. Avocata Flux SRL se află în concediu, la dosar existând de altfel depuse deja copii după biletele de avion cumpărate de aceasta. Dezbaterile se vor relua pe 3 octombrie, „dacă nu vor mai fi judecători recuzaţi”, după cum a comentat unul dintre membrii completului de judecată.

Comentarii