INEDIT Simulare a admiterii la liceu, organizată de CJRAE Iaşi. Opţiunile, completate pe Google

vineri, 01 martie 2024, 02:50
2 MIN
 INEDIT Simulare a admiterii la liceu, organizată de CJRAE Iaşi. Opţiunile, completate pe Google

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) din Iaşi organizează o simulare a admiterii la liceu. Acţiunea se desfăşoară doar la nivelul judeţului Iaşi şi reprezintă o modalitate de informare şi consiliere a elevilor din clasele a VIII-a asupra procedurii de admitere în învăţământul liceal şi profesional. Această simulare a început pe 27 februarie şi va continua până pe 8 martie.

„Simularea admiterii în învăţământul liceal şi profesional reprezintă o acţiune care are scopul de sondare a opţiunilor şcolare ale elevilor din clasele a VIII-a precum şi de conştientizare asupra multiplelor posibilităţi de continuare a studiilor prin învăţământul liceal şi profesional de stat”, a declarat Anca Hardulea, director al CJRAE Iaşi.

 

Opţiunile vor fi completate într-un chestionar Google

 

Pentru această acţiune, vor fi luate în considerare rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluări Naţionale desfăşurată în luna februarie 2024. Simularea admiterii constă în completarea de către fiecare elev din clasa a VIII-a a unui chestionar Google.

Potrivit CJRAE Iaşi, profesorii diriginţi şi profesorii consilieri şcolari trebuie să informeze elevii şi părinţii cu privire la desfăşurarea simulării admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat.

Informaţii necesare completării chestionarului şi exprimării opţiunilor elevilor privind continuarea studiilor se găsesc în broşura „Admiterea în învăţământul liceal de stat, învăţământul profesional de stat şi învăţământul dual pentru anul 2024-2025”, elaborată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi. 

Chestionarele vor fi aplicate în cadrul unor activităţi cu întregul colectiv al clasei sau prin completarea individuală de către elevi. Fiecare elev va folosi codul de anonimizare care i-a fost repartizat în cadrul simulării Evaluării Naţionale. După completarea formularului şi trimiterea lui, fiecare elev va primi un e-mail de confirmare a încărcării.

„Datele obţinute prin aplicarea chestionarelor vor fi centralizate la nivel judeţean, vor fi analizate şi interpretate de profesorii consilieri şcolari iar rezultatele vor fi transmise profesorilor diriginţi în vederea consilierii elevilor şi părinţilor acestora la finalul lunii martie”, a comunicat directorul CJRAE Iaşi.

 

Link-urile necesare

 

Linkul către codurile unităţilor de învăţământ pentru completarea chestionarului este disponibil AICI

Ierarhia tuturor elevilor în clasamentul judeţean este disponibilă AICI

 

Comentarii