(VIDEO) Război între “Clanul sportivilor” din Bucureşti şi Corduneni, “mediat” de mascaţi

miercuri, 23 octombrie 2019, 09:36
4 MIN

Patru persoane au fost reținute aseară de polițiștii ieșeni în cazul unui scandal din lumea interlopă. 

 

 

UPDATE: Cei patru interlopi din "Clanul sportivilor" au fost adusi la Judecatoria Iasi.

Totul a pornit de la tentativa de incendiere a unei case din Holboca care aparține clanului Corduneanu, în noaptea de 29 spre 30 septembrie. A fost aruncat un bidon cu benzină pe poarta casei mamei lui Costel Corduneanu și i s-a dat foc, totul fiind un avertisment mafiot.

Potrivit polițiștilor, incendiul ar fi fost pus la cale de un clan interlop rival din București, respectiv ”clanul sportivilor”. În urma audierilor de ieri, șeful clanului, Eugen Preda, și alte trei persoane au fost reținute.

În arestul IPJ Iași au ajuns Eugen Preda, Mihaia Naca și Sandu Bogdan Ionuț, toți trei fiind acuzați de distrugere. Un al patrulea reținut, fratele lui Naca, a fost acuzat de complicitate.

Scandalul a pornit din cauza unui ieșean care locuiește în Anglia, Marius Ariton. Acesta este cunoscut ca luptător MMA sub numele de John Smith. El este în război cu clanul sportivilor din București, dar bun prieten cu Cordunenii. Polițiștii au mai spus că ieșeanul ar face lobby în Anglia ca fratele liderului clanului bucureștean, condamnat la 9 ani de închisoare, să fie extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa. În aceste condiții, Eugen Preda ar fi vrut să-l ”potolească” pe Marius Ariton, dând foc la casa Cordunenilor.

Procurorii ieşeni au făcut precizări despre acest caz într-un comunicat de presă:

“La data de 30.09.2019, ora 01:31, organele de poliţie au fost sesizate prin SNUAU 112 de către persoana vătămată Corduneanu Georgeta cu privire la faptul că persoane necunoscute au incendiat poarta de acces în curtea locuinței sale din sat Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi.

În urma administrării probatoriului, la data de 22.10.2019, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară pe raza mun. Bucureşti şi a oraşului Chitila, la adrese unde se aflau persoane bănuite de comiterea faptei, ulterior fiind emise mandate de aducere pe numele acestora.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale din data de 22.10.2019, s-a dispus reţinerea a patru persoane, în calitate de suspecţi, pentru 24 ore.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi din data de 23.10.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de unul dintre inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 253 alin. (4) Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. (1) Cod penal şi faţă de ceilalţi trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. (4) Cod penal.

În fapt, s-a stabilit că în luna septembrie 2019 inculpatul Preda Eugen i-a determinat pe inculpaţii Naca Mihai şi Sandu Bogdan Ionuţ să incendieze locuinţa familiei Corduneanu, activitate concretizată în noaptea de 29/30.09.2019, când în jurul orei 01:30 Naca Mihai, Sandu Bogdan Ionuţ şi o a treia persoană neidentificată până în prezent, s-au deplasat din mun. Bucureşti până în localitatea Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi cu autoturismul marca Jeep Grand Cherooke cu nr. de înmatriculare Anglia SJ05GTF, pus la dispoziţie de către inculpatul Naca Marian, unde au incendiat gardul locuinţei persoanei vătămate Corduneanu Georgeta, în care se mai aflau cinci membri ai familiei Corduneanu, din care doi copii minori, folosind un recipient de 5 litri cu benzină şi o sursă de aprindere, flacăra propagându-se către unul dintre imobilele aflate în curte şi fiind stinsă ulterior de intervenţia locatarilor, punându-se astfel în pericol integritatea fizică a persoanelor şi a bunurilor de la adresa respectivă şi din vecinătate.

Inculpaţii au fost audiaţi în prezenţa apărătorilor, fiind întocmită propunere de arestare preventivă ‚ care a fost înaintată Judecătorului de drepturi şi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Cercetările sunt efectuate în cauză de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz, activităţile de până în prezent beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul: Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Biroul de Operaţiuni Speciale Iaşi, Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Serviciul Acţiuni Speciale.

Cercetările continuă în cauză, urmând a se stabili întreaga situaţie de fapt.

Precizăm că măsurile procesuale dispuse până în prezent nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate.”

 

 

Comentarii