Măcel în patul conjugal. Poveste de dragoste începută în Spania şi terminată cu doi morţi. Tragedia, pas cu pas VIDEO

joi, 29 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Măcel în patul conjugal. Poveste de dragoste începută în Spania şi terminată cu doi morţi. Tragedia, pas cu pas VIDEO

Tragedie în comuna Heleşteni, unde doi tineri au murit din cauza geloziei. La mijloc este o femeie care s-a despărţit de iubitul cu care avea un copil, iar după o lună de zile s-a mutat cu un alt bărbat, mai tânăr. Vecinii au relatat jurnaliştilor povestea încâlcită a crimei urmată de sinucidere: fostul iubit al femeii aflase că ea intrase deja într-o altă relaţie, a pândit-o câteva zile, apoi a intrat peste cei doi în casă, la 2 noaptea. După ce a înfipt cuţitul de patru ori în actualul iubit al femeii, ucigaşul s-a dus în grădină şi s-a spânzurat de un nuc.

Povestea tristă a cuplului a început în Spania, unde Vasilica se afla împreună cu părinţii. Aici l-a cunoscut pe Valentin, de 37 de ani. Cei doi nu s-au căsătorit, însă au format un cuplu din care a rezultat un copil. În urmă cu un an, cei doi s-au mutat într-o localitate de lângă Heleşteni, unde au achitat un avans de bani pentru locuinţă, urmând să achite diferenţa în timp. De asemenea, părinţii fetei au lăsat şi ei Spania şi au cumpărat o casă în Heleşteni.

Au început problemele

Cei doi iubiţi au început să aibe probleme în ultimile luni de zile, el fiind acuzat de către concubină că este prea gelos. În urmă cu o lună, Vasilica şi Valentin au decis să se separe, iar ea şi-a luat copilul şi s-a mutat la părinţi, în Heleşteni. Se pare că, între timp, Vasilica cunoscuse un alt bărbat, Marian, în vârstă de 29 de ani. Marian venea des la iubita lui, spun vecinii, care îl vedeau deseori în zonă. Cel mai probabil, vestea că fosta iubită are un nou bărbat l-a iritat foarte tare pe Valentin, care ar fi plănuit totul în detaliu.

“L-am văzut pe fostul prieten al fetei de mai multe ori în ultimile zile. Cred că a plănuit totul: a adus cu el cuţitul, dar şi frânghia cu care s-a spânzurat în cele din urmă”, ne spune un vecin de pe aceeaşi stradă. Cert este că, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2 noaptea, Valentin a venit la casa unde stătea Vasilica cu Marian, a sărit gardul şi a intrat peste ei în casă. Femeia a fugit când l-a văzut cu cuţitul în mână, însă Marian a fost surprins cu spatele. Valentin a înfipt de patru ori cuţitul în spatele acestuia, atingându-i un plămân şi alte organe vitale.

Sângerând abundent, Marian a ieşit din casă, clătinându-se, şi a căzut în curte. De aici, acesta s-a ridicat, a ieşit din curte şi a mers câteva zeci de metri ţinându-se de gard, apoi s-a prăbuşit. Bărbatul a murit lângă gard, câteva minute mai târziu.

Varianta procurorilor

“A venit ambulanţa, l-a resuscitat… Au declarat decesul. Noi nu ştiam în acel moment că, în grădina din spatele casei fostei concubine, criminalul se spânzurase. A fost găsit abia pe la ora 8 dimineaţă”, a spus o vecină, bine informată.

Ulterior, procurorii au explicat cum s-a produs tragedia. “La data de 28 februarie 2024, ora 03.40, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au fost sesizati cu privire la faptul că, la data de 28 fenruarie 2024, în jurul orei 02.25, numitul V.V. (37 ani), a pătruns fără drept în imobilul din sat Heleşteni, comuna Heleşteni, judeţul Iaşi, aparţinând familiei D., în care locuia fosta sa concubină, unde a găsit-o pe victima B.V.M. (27 ani), căreia i-a aplicat multiple lovituri cu un obiect tăietor-înţepător în zona toracelui anterior şi posterior, a membrelor superioare şi inferioare. Victima B.V.M. a reuşit să fugă din imobil în drumul public, iar după ce a parcurs o distanţă de aproximativ 100 metri s-a prăbuşit lângă un gard, loc în care a decedat. Cu ocazia cercetării la faţa locului, în grădina din spatele casei familiei D,, numitul V.V. a fost găsit spânzurat de crengile unui copac. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei asupra cadavrelor numiţilor B.V.M. şi V.V.”, a precizat Elena Mădălina Pricop, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Comentarii