Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Măsură fără precedent: transportul în comun, limitat drastic începând de astăzi

GALERIE
transport ctp
  • transport ctp
- +
Practic, de astăzi, ore întregi din zi acesta nu va mai funcţiona, fiind suspendat
Primăria a adoptat ieri o măsură fără precedent: transportul public local va funcţiona doar în anumite intervale orare începând de astăzi. Astfel, conform municipalităţii, în intervalul 8:00 - 15:30, tot parcul auto al CTP (autobuze şi tramvaie) va fi în depouri şi garaje. Anterior, timp de trei ore (5:00 - 8:00) transportul local va funcţiona în condiţii normale. După-amiază, activitatea de transport local va fi reluată în intervalul 15:30 - 18:00. Ulterior, timp de trei ore, până la ora 21:00, va fi din nou sistată. „Între orele 21:00 şi 22:45 se reia activitatea de transport la 25% din capacitate. Orice altă necesitate va conduce la alte modificări în transportul public“, a anunţat ieri Primăria. De precizat că există şi o excepţie de la orarele anunţate, respectiv pe traseul 5 (Dacia - Ţuţora), unde va fi asigurat transportul persoanelor care lucrează în Zona Industrială în intervalul 13:00 - 18:00. 
 
Alte măsuri
 
În urma şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), municipalitatea a mai anunţat şi alte măsuri menite să limiteze răspândirea noului coronavirus (Covid-19). Astfel, persoanele cazate în centrul din C.A. Rosetti vor fi autoizolate pe o perioadă de 30 de zile, fiind vorba despre 75 de oameni. „Masa va fi asigurată prin Cantina de Ajutor Social şi/sau firme de catering (mic dejun, prânz, cină)“, se precizează în comunicatul Primăriei. Alte 18 persoane, cazate în centrul rezidenţial Bucuria, vor intra, de asemenea, în autoizolare în aceleaşi condiţii. „Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi va achiziţiona încă 500 de kilograme de tifon pentru confecţionarea de măşti, precum şi stocuri de substanţe dezinfectante pe bază de hipoclorit“, este o altă măsură anunţată de Primărie. Municipalita­tea a mai precizat că, prin Ser­viciul Asociaţii Proprietari, ar urma ca, la fiecare scară de bloc, asociaţiile să aplice zilnic măsuri de dezinfectare cu substanţe pe bază de clor. Nu în ultimul rând, mai multe instituţii din subordinea Primăriei vor lua măsuri de asigurare a stocurilor de substanţe dezinfectante: câte 1.000 de litri fiecare, fiind vorba despre cinci instituţii.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri