Măsură fără precedent: transportul în comun, limitat drastic începând de astăzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Măsură fără precedent: transportul în comun, limitat drastic începând de astăzi

GALERIE
transport ctp
  • transport ctp
- +
Practic, de astăzi, ore întregi din zi acesta nu va mai funcţiona, fiind suspendat
Primăria a adoptat ieri o măsură fără precedent: transportul public local va funcţiona doar în anumite intervale orare începând de astăzi. Astfel, conform municipalităţii, în intervalul 8:00 - 15:30, tot parcul auto al CTP (autobuze şi tramvaie) va fi în depouri şi garaje. Anterior, timp de trei ore (5:00 - 8:00) transportul local va funcţiona în condiţii normale. După-amiază, activitatea de transport local va fi reluată în intervalul 15:30 - 18:00. Ulterior, timp de trei ore, până la ora 21:00, va fi din nou sistată. „Între orele 21:00 şi 22:45 se reia activitatea de transport la 25% din capacitate. Orice altă necesitate va conduce la alte modificări în transportul public“, a anunţat ieri Primăria. De precizat că există şi o excepţie de la orarele anunţate, respectiv pe traseul 5 (Dacia - Ţuţora), unde va fi asigurat transportul persoanelor care lucrează în Zona Industrială în intervalul 13:00 - 18:00. 
 
Alte măsuri
 
În urma şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), municipalitatea a mai anunţat şi alte măsuri menite să limiteze răspândirea noului coronavirus (Covid-19). Astfel, persoanele cazate în centrul din C.A. Rosetti vor fi autoizolate pe o perioadă de 30 de zile, fiind vorba despre 75 de oameni. „Masa va fi asigurată prin Cantina de Ajutor Social şi/sau firme de catering (mic dejun, prânz, cină)“, se precizează în comunicatul Primăriei. Alte 18 persoane, cazate în centrul rezidenţial Bucuria, vor intra, de asemenea, în autoizolare în aceleaşi condiţii. „Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi va achiziţiona încă 500 de kilograme de tifon pentru confecţionarea de măşti, precum şi stocuri de substanţe dezinfectante pe bază de hipoclorit“, este o altă măsură anunţată de Primărie. Municipalita­tea a mai precizat că, prin Ser­viciul Asociaţii Proprietari, ar urma ca, la fiecare scară de bloc, asociaţiile să aplice zilnic măsuri de dezinfectare cu substanţe pe bază de clor. Nu în ultimul rând, mai multe instituţii din subordinea Primăriei vor lua măsuri de asigurare a stocurilor de substanţe dezinfectante: câte 1.000 de litri fiecare, fiind vorba despre cinci instituţii.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Statuie pentru europarlamentarul Rareș Bogdan

Rares Bogdan nu este iubit doar la Iasi (oras pentru care a facut atât de multe lucruri în calitatea sa de europarlame (...)

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.