Măsură fără precedent: transportul în comun, limitat drastic începând de astăzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

Măsură fără precedent: transportul în comun, limitat drastic începând de astăzi

GALERIE
transport ctp
  • transport ctp
- +
Practic, de astăzi, ore întregi din zi acesta nu va mai funcţiona, fiind suspendat
Primăria a adoptat ieri o măsură fără precedent: transportul public local va funcţiona doar în anumite intervale orare începând de astăzi. Astfel, conform municipalităţii, în intervalul 8:00 - 15:30, tot parcul auto al CTP (autobuze şi tramvaie) va fi în depouri şi garaje. Anterior, timp de trei ore (5:00 - 8:00) transportul local va funcţiona în condiţii normale. După-amiază, activitatea de transport local va fi reluată în intervalul 15:30 - 18:00. Ulterior, timp de trei ore, până la ora 21:00, va fi din nou sistată. „Între orele 21:00 şi 22:45 se reia activitatea de transport la 25% din capacitate. Orice altă necesitate va conduce la alte modificări în transportul public“, a anunţat ieri Primăria. De precizat că există şi o excepţie de la orarele anunţate, respectiv pe traseul 5 (Dacia - Ţuţora), unde va fi asigurat transportul persoanelor care lucrează în Zona Industrială în intervalul 13:00 - 18:00. 
 
Alte măsuri
 
În urma şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), municipalitatea a mai anunţat şi alte măsuri menite să limiteze răspândirea noului coronavirus (Covid-19). Astfel, persoanele cazate în centrul din C.A. Rosetti vor fi autoizolate pe o perioadă de 30 de zile, fiind vorba despre 75 de oameni. „Masa va fi asigurată prin Cantina de Ajutor Social şi/sau firme de catering (mic dejun, prânz, cină)“, se precizează în comunicatul Primăriei. Alte 18 persoane, cazate în centrul rezidenţial Bucuria, vor intra, de asemenea, în autoizolare în aceleaşi condiţii. „Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi va achiziţiona încă 500 de kilograme de tifon pentru confecţionarea de măşti, precum şi stocuri de substanţe dezinfectante pe bază de hipoclorit“, este o altă măsură anunţată de Primărie. Municipalita­tea a mai precizat că, prin Ser­viciul Asociaţii Proprietari, ar urma ca, la fiecare scară de bloc, asociaţiile să aplice zilnic măsuri de dezinfectare cu substanţe pe bază de clor. Nu în ultimul rând, mai multe instituţii din subordinea Primăriei vor lua măsuri de asigurare a stocurilor de substanţe dezinfectante: câte 1.000 de litri fiecare, fiind vorba despre cinci instituţii.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.