Mihai Chirica, mesaj la ora 2 noaptea, pe grupul intern al PNL Iaşi: „Dau cu voi de pământ de nu vă vedeţi!”

luni, 16 octombrie 2023, 01:50
3 MIN
 Mihai Chirica, mesaj la ora 2 noaptea, pe grupul intern al PNL Iaşi: „Dau cu voi de pământ de nu vă vedeţi!”

Primarul a răbufnit astfel după ce la Seara Valorilor nu a fost prezent niciun lider liberal. Cu o zi înainte preşedintele Nicolae Ciucă vorbea de unitatea aleşilor liberali şi spunea că Mihai Chirica şi Costel Alexe au procente în sondaje care îi recomandă pentru susţinerea lor la alegerile de anul viitor.

 

După ce, cu o seară înainte, a apărut surâzător în faţa jurnaliştilor alături de Costel Alexe, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, primarul Mihai Chirica a apărut mai puţin surâzător sâmbătă la Seara valorilor, manifestarea tradiţională de premiere a unor personalităţi. Motivul a fost absenţa liderilor PNL de la acest eveniment.

Mihai Chirica s-a abţinut să facă vreo remarcă în faţa celor 2-3 scaune rămase goale în primul rând al asistenţei, dar a răbufnit în toiul nopţii pe două grupuri interne – al membrilor Biroului Politic Local şi al primarilor PNL. Iată suita mesajelor trimise imediat după ora 2 a.m., păstrând ortografia autorului:

Mai ajungi, la seara valorilor?

Oricum discutam de luni!

Şi tu şi Alexe !

Sunt ff revoltat!

Sa va Feteasca Dumnezeu (sic! – nr) sa ma mai invitaţi la vreo întâlnire politică!

Oricum sa va fie Ruşine

Vorbim luni când dau cu voi de pământ de nu vă vedeţi !

! Toţi aţi obosit dupa ce s au anunţat candidaturile !

Un mesaj de rahat

Care unitate

?

Spre deosebire de marea masa a fraierilor care trăiesc din politica , eu ştiu sa lupt! La propriu”

În miezul zilei de duminică, adică la 7 ore şi jumătate după reproşuri, Mihai Chirica a revenit, ceva mai atent la scris: „Aseară eram supărat de indiferenta unora! Astăzi sunt resemnat şi cred că putem merge mai departe! Mi-a trecut! Scuzaţi !”

L-am căutat pe primar să-l întrebăm dacă a trimis invitaţii sau dacă a fost anunţat despre absenţe, dar a preferat să nu răspundă. L-am întrebat şi pe preşedintele CJ Costel Alexe dacă a fost invitat la gală, dar şi el a preferat să nu răspundă – deşi a reproşat Ziarului de Iaşi recent că nu i se cer declaraţii pe subiecte actuale.

Anul trecut, la festivitatea din Sala Mare a Primăriei luaseră parte Alexandru Muraru şi Marcel Boloş, pe atunci ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cei doi lideri actuali ai administraţiei locale ieşene, respectiv preşedintele CJ Costel Alexe şi primarul Mihai Chirica, au primit vineri de la preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, confirmarea că vor avea sprijinul PNL în alegerile locale de anul viitor. „Au în sondaje procente care îi recomandă pentru susţinerea candidaturii lor în următoarele alegeri”, a spus Nicolae Ciucă în faţa jurnaliştilor, alături de cei doi. Preşedintele PNL s-a aflat vineri la Iaşi împreună cu miniştrii Dezvoltării şi Mediului pentru o întâlnire cu primarii şi alţi aleşi liberali din judeţ.

Credit foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Comentarii