Nicolae Ciucă, la Iași: În două săptămâni se va da hotărârea de guvern pentru sala polivalentă

vineri, 13 octombrie 2023, 22:11
2 MIN
 Nicolae Ciucă, la Iași: În două săptămâni se va da hotărârea de guvern pentru sala polivalentă

Actualii lideri ai administrației locale ieșene, respectiv președintele CJ Costel Alexe și primarul Mihai Chirica „au în sondaje procente care îi recomandă pentru susținerea candidaturii lor în următoarele alegeri”. 

Cuvintele îi aparțin lui Nicolae Ciucă. Președintele PNL s-a aflat vineri la Iași pentru o întâlnire și o cină restrânsă cu IPS Teofan, care a urmat unei întâlniri cu primarii și alți aleși liberali din județ. El le-a vorbit acestora despre nevoia unei coordonări pe obiective regionale și sprijin reciproc între organizații „pentru că discută mult despre disparitățile dintre regiuni și anumite localități, care nu pot să fie diminuate dacă nu există un model de bune practici, dacă nu există o experiență împărtășită între membrii unei filiale, între filialele unei regiuni”.

De exemplu, în sudul și în estul țării, „ne place foarte mult să ne lăudăm – și ați văzut pe mai mulți lideri de la PNL că prezintă și dau exemplu de administrație preponderent din Ardeal. Putem să vorbim despre astfel de exemple și în afara arcului carpatic”, și la Iași, și la Suceava, și la Focșani. „Doar că nu prea se vorbește despre ele”, a menționat Nicolae Ciucă. „Sunt și lucruri bune pe care le-am finalizat, dar trebuie să avem curaj să le spunem oamenilor și ce n-am făcut bine sau ceea ce nu am reușit să ducem la bun sfârșit”, a spus liderul PNL, fără să mai revină cu astfel de exemple nici după insistențele jurnaliștilor.

Nicolae Ciucă a promis în schimb că hotărârea de guvern care va aproba indicatorii tehnico-economici pentru sala polivalentă din Moara de Vânt va fi adoptată în două săptămâni. „Este un obiectiv pe care PNL și l-a asumat și trebuie să îl realizăm”, a explicat el.

Cât privește migrația primarilor înainte de alegeri, șeful PNL a admis că „există o parte care se plimbă de la un mandat la altul de la un partid la altul”, dar că nu are niciun fel de temere legată de „cei care și-au făcut un obicei de a-și lua bilet de autobuz într-o anumită direcție și la jumătatea drumului schimbă direcția”.

Comentarii