Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva părăsesc Mitropolia. Vor fi duse în alt județ pentru o procesiune

joi, 02 aprilie 2020, 13:27
1 MIN
 Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva părăsesc Mitropolia. Vor fi duse în alt județ pentru o procesiune

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, analizeaza, în contextul epidemiei de coronavirus, să organizeze duminică, 5 aprilie, o procesiune inedită. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor religioase ale botoşănenilor, ÎPS Teofan studiaza oportunitatea de a organiza o procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, în judeţul Botoşani. Procesiunea ar urma sa treca prin municipiul Botoșani și prin alte localităţi din județul Botoşani.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva ar urma sa intre în Botoșani duminică dimineață, la ora 9.30, prin Santa Mare și sa treaca prin localitățile Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți și Ștefănești, potrivit monitorulbt

La ora 10.00, procesiunea ar urma sa plece din Ștefănești spre Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria, Stăuceni și sa ajunga în municipiul Botoşani. Deocamdata nu este luata o decizie ferma in acest sens, toate detalii procesiunii urmand sa fie stabilite in curand.

 

Comentarii