O grozăvie de îţi stă minte-n loc: un pensionar a fost violat

marți, 10 mai 2022, 02:00
2 MIN
 O grozăvie de îţi stă minte-n loc: un pensionar a fost violat

Pensionar violat: de ruşine a tăcut zile în şir. La 112 a sunat într-un final consoarta lui.

Un septuagenar a fost violat chiar de fiul concubinei sale. Timp de trei zile, de ruşine, bărbatul nu a spus nimic. Durerile l-au obligat însă să vorbească, iar faptele au ieşit la iveală. O primă sentinţă de condamnare a fost pronunţată vineri de magistraţii ieşeni.

În vârstă de 72 de ani, I.Z. trăia de mai mulţi ani cu mama lui Toader Tocmag, cei trei locuind în aceeaşi casă. Pe 20 martie anul trecut, în jurul orei 18, deja beat fiind, Tocmag şi-a trimis tatăl vitreg la magazinul din sat pentru a cumpăra o sticlă de bere. La întoarcere, tânărul l-a invitat pe I.Z. la el în cameră, unde l-a servit cu bere. Apoi a încuiat uşa pe interior, punându-şi cheia în buzunar. Imediat după aceea, a început să tragă de I.Z., l-a dezbrăcat de pantaloni şi, sub ameninţarea cu moartea şi cu acte de violenţă, a întreţinut cu acesta un raport sexual anal. Ulterior, l-a obligat să îi facă şi sex oral. Pe tot parcursul agresiunii, I.Z. a strigat după ajutor, fiind auzit de mama lui Tocmag. Aceasta a încercat să deschidă uşa camerei fiului său, fără însă a reuşi. Tânărul i-a dat drumul lui I.Z. abia în jurul orei 21.

De ruşine, I.Z. nu i-a spus iniţial concubinei sale nimic din cele întâmplate. După trei zile însă, cum I.Z. se plângea constant de dureri în zona anusului, concubina sa a insistat să afle ce se întâmplase. Femeia a sunat apoi imediat la 112, reclamând fapta comisă de fiul său. Pe 29 martie, Tocmag a fost arestat, iar ulterior trimis în judecată pentru viol.

Conform legii, când victima este rudă cu agresorul, violul este pedepsit cu închisoarea pe un termen cuprins între 7 şi 12 ani. Tocmag şi-a recunoscut fapta, ceea ce a făcut să beneficieze de o pedeapsă mai uşoară, limitele de pedeapsă fiind reduse cu o treime. Individul a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Mai bine de un an din pedeapsă a fost deja executat, judecata desfăşurându-se cu inculpatul în stare de arest. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi supusă apelului.

Comentarii