anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Piloții și stewardesele avioanelor care aterizează la Iași sunt amendați pe bandă rulantă

GALERIE
piloti, stewardese, formular
 • piloti, stewardese, formular
- +

Șeful DSP Iaşi susţine că trebuiau să completeze de fiecare dată când intrau şi ieşeau din ţară. Abia acum guvernul ia în discuţie modificarea normelor PLF. Peste 3.000 de plicuri cu amenzi s-au întors înapoi la DSP. Dr. Vasile Cepoi are o bănuială: sunt basarabenii care stau cu sutele la aceeaşi adresă

Situaţii hilare la Iaşi în privinţa aplicării obligativităţii de completare a formularului de intrare în ţară. Echipaje ale companiilor aeriene au fost amendate, şi nu o dată, pentru că nu au completat formularul PLF la aterizare. În acelaşi timp, mii de amenzi nu-şi găsesc plătitorii pentru că aceştia sunt se pare cetăţeni moldoveni, dar cu dublă cetăţenie. La adresa unde aceştia “stau” cu sutele, pedepsiţii nu au fost găsiţi, iar plicurile s-au întors „la stat”, adică la DSP.

“Vom trimite oameni care să lipească pe uşa destinatarului amenda“

De la introducerea obligativităţii completării fomularului de intrare în România, la Iaşi, au fost completate 18.777 de procese-verbale pe cazuri de încălcare a legii anunţate de Poliţia de Frontieră. La 14.056 dintre acestea s-au trimis deja plicurile cu amenda corespunzătoare: 3.000 de lei. Dar unele s-au întors de la destinatar. “Plicurile cu confirmare de primire au ajuns la destinaţie, dar peste 3.000 dintre acestea s-au întors deja la DSP, urmând ca noi să trimitem oameni care să lipească pe uşa locului sau a casei persoanei respective încă o dată anunţul că a fost amendat. Destinatarii plicurilor respective, foarte probabil, deşi nu am făcut încă nicio analiză, sunt cetăţeni moldoveni, cu dublă cetăţenie, şi locuiesc câte 100-200 de persoane la aceeaşi adresă. Vă spun că nu am făcut o analiză detaliată, dar în momentul în care trimiteam 100-200 de plicuri pe aceeaşi adresă, ne aşteptam ca acestea să vină înapoi”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Numărul celor care au contestat în instanţă sancţiunea la Iaşi este foarte mic, la nivel de judeţ. Doar 20 de persoane au depus plângere împotriva sancţiunii de 3.000 de lei primită. “Într-o primă etapă au fost mai multe cazuri de acest gen, când aplicaţia permitea să trimiţi formularul fără să fie completat corect. Ulterior, după ce au fost sesizări la nivel naţional, cei de la STS au corectat şi au introdus nişte bariere care fac imposibilă trimiterea unui formular incorect completat”, a mai spus dr. Vsile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Echipaje de pe aeronave, amenzi repetate după aterizare

Dintre contestaţiile înaintate în instanţă se precizează de regulă că fie s-a greşit o literă sau o cifră din formular, în condiţiile în care aplicaţia a acceptat formularul la momentul transmiterii. Există însă situaţii hilare, în care persoane aflate în trafic la graniţa României, strict în interes de serviciu, „au căzut în păcat”. “Am primit telefoane de la echipajele de pe avion pentru că ei au primit mai multe amenzi, pentru că ei au fost amendaţi de câte ori au intrat în Aeroport. Situaţia aceasta nu avem cum să o rezolvăm noi. Problema se poate rezolva prin lege şi justiţie. Nimeni nu poate contesta la noi. Adică, poate contesta, dar noi nu putem rezolva. Practic, ei o pot contesta, dar noi nu o putem rezolva. În privinţa lor, pot spune că au completat o singură dată şi că s-au gândit că dacă au completat o dată este suficient. Dar legea nu prevedea că dacă ai completat o singură dată formularul, nu trebuie să mai completezi. Trebuie să completezi de fiecare dată când intri sau când ieşi din ţară, indiferent în ce domeniu profesezi. Noi îi înţelegem, dar contestaţiile se rezolvă doar în instanţă”, a adăugat dr. Vasile Cepoi.

Acesta a recunoscut că de la început au existat nişte hibe ale legii, chiar dacă intenţiile legislative au fost de bun augur. “Noi primim de la Poliţia de Frontieră o listă cu CNP-uri, nişte adrese şi nişte nume, dar nu primim niciun fel de date pentru care au fost sancţionate. Noi completăm procesele verbale automat, le punem în plicuri şi le trimitem, dar nu avem niciun fel de informaţii de fapt despre persoanele amendate”, a mai spus Vasile Cepoi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.