Povestea lui Richard Abou Zaki, 27 de ani, cel mai tânăr bucătar cu stea Michelin din Italia, ajuns jurat la „Chefi la cuțite”

duminică, 28 aprilie 2024, 20:19
2 MIN
 Povestea lui Richard Abou Zaki, 27 de ani, cel mai tânăr bucătar cu stea Michelin din Italia, ajuns jurat la „Chefi la cuțite”

Richard Abou Zaki (27 de ani), unul dintre noii jurați din emisiunea „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum a reușit să ajungă cel mai tânăr bucătar cu stea Michelin din Italia, unde deține patru restaurante.

Totodată, el a explicat și de ce România nu are încă restaurante cu stele Michelin. Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia i-au înlocuit pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la masa show-ului culinar „Chefi la Cuțite”, difuzat de Antena 1. Aceștia din urmă revin la ProTV, unde vor fi juraţii sezonului 9 „MasterChef România”, potrivit unui anunț făcut recent de televiziune.

În interviul pentru Hotnews, Zaki vorbește despre drumul de la prima sa ceafă cu cartofi prăjiți gătită la 9 ani la munca în Osteria Francescana a celebrului chef Massimo Bottura (personajul din primul episod al seriei Netflix – Chef’s Table)

„Am început să gătesc pe la 8-9 ani acasă, când eram cu mama mea. Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi – prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna. M-am născut în Piatra Neamț, iar părinții mei s-au despărțit când eu aveam un an și jumătate. Nu-mi aduc aminte nimic despre acel moment, mi-a povestit mama. După despărțire, tata a plecat în America, pentru că avea vise mari. El e de origine libaneză, de unde și numele meu. Eu, în schimb, am plecat cu mama în Italia, pe când aveam 5 ani”, a spus acesta pentru hotnews.ro.

Citiți interviul complet pe hotnews.ro

 

Comentarii