Premierul Ciolacu, aşteptat în weekend la Iaşi: vine la alegerea şefului filialei. Ce vizite mai sunt în program

marți, 05 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Premierul Ciolacu, aşteptat în weekend la Iaşi: vine la alegerea şefului filialei. Ce vizite mai sunt în program

Premierul Marcel Ciolacu şi-ar putea face apariţia în weekend la Iaşi. Filiala locală a PSD a început pregătirile pentru organizarea alegerilor interne. Desemnarea unei noi conduceri a fost amânată de mai multe ori, în ultimele luni.

Potrivit unor surse din PSD, sâmbătă ar urma să aibă loc conferinţa judeţeană pentru alegerea preşedintelui filialei şi a biroului politic. La alegeri nu se prefigurează surprize: actualul şef interimar Bogdan Cojocaru nu va avea (probabil) contracandidaţi, iar posturile din biroul de conducere au fost deja stabilite în culise.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu este aşteptat vineri la Iaşi, dar nu este clar, deocamdată, dacă va avea vreun eveniment public în această zi. În schimb, sâmbătă, liderul social-democrat ar urma să participe la acţiuni politice (conferinţa de alegeri şi o întâlnire cu primarii PSD din judeţ) şi să se efectueze mai multe vizite, fiind luate în calcul întâlniri la universităţi şi companii. Programul nu a fost încă bătut în cuie, în condiţiile în care, în aceste zile, este aşteptat un anunţ oficial al PSD Iaşi.

La conferinţa de alegeri a noii conduceri PSD Iaşi vor asista peste 600 de delegaţi şi invitaţi. De la Bucureşti, alături de Ciolacu, mai sunt aşteptaţi alţi doi influenţi lideri ai partidului (Paul Stănescu şi Mihai Tudose) şi câţiva miniştri PSD din guvern, un nume avansat pe surse fiind cel al lui Alexandru Rafila (ministrul Sănătăţii).

Alegerile în filiala social-democrată ieşeană au fost amânate de mai multe ori, în ultimele luni. Precedenta amânare a fost în urmă cu aproape două săptămâni: negocierile dintre PSD şi PNL privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare l-au ţinut pe premier la Bucureşti. Intenţia lui Marcel Ciolacu nu este de a bifa doar o vizită la Iaşi, în condiţiile în care acesta ar urma să ajungă şi în judeţe limitrofe pentru întâlniri politice. 

Comentarii