Primăria Iași vrea să cheltuiască 145.000 de euro pentru 5 WC-uri

luni, 08 august 2016, 01:55
2 MIN
 Primăria Iași vrea să cheltuiască 145.000 de euro pentru 5 WC-uri

Primăria cumpără cinci toalete publice la preţ de garsonieră pentru a stimula dezvoltarea turismului. Municipalitatea a anunţat organizarea unei selecţii de oferte pentru achiziţionarea de toalete automate racordabile la reţelele de utilităţi. „Municipiul Iaşi este un oraş ma­re, cu mulţi locuitori, mulţi turişti, mulţi pelerini ce vin cu ocazia Săr­bătorilor Sfintei Parascheva.

 Pe raza municipiului funcţio­nează în prezent patru grupuri sanitare fixe, acestea fiind insuficiente pentru satisfacerea nevo­ilor populaţiei şi protejării zonelor verzi, mai ales în zonele de trafic pietonal intens. Pentru a împiedica tentaţia populaţiei de a-şi face nevoile fiziolo­gice în ganguri, în parcuri, pe spaţiile verzi, propunem achiziţia unui număr de cinci toalete racordabile la reţe­lele de utilităţi, apă canalizare, ener­gie electrică“, se menţionează în documentaţia aferentă procedurii.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 650.760 lei, licitaţia urmând să fie organizată pe 14 septembrie. Toaletele urmează să fie livrate în decurs de 45 de zile de la data atribuirii contractului. Acestea trebuie să fie dotate cu funcţie de autocurăţare automată, după fie­care utilizare. 

Cabinele, de culoare gri închis, vor avea minim 2 metri lungime şi 1,45 metri lăţime. Fundaţia toaletei va fi făcută din beton armat, prevăzută cu racorduri de legătură pentru instalarea la reţelele de apă şi canalizare. Corpul interior va fi realizat din panouri dure, antivandalism, cu închidere-deschidere automată, lavoarul fiind încastrat în perete. 

Uşa trebuie să se poată deschide şi în lipsa alimentării cu energie electrică. Toaletele vor fi dotate cu sistem automat de spălare, aerisire şi odorizare, sistem de detecţie a înfundării vasului de toaletă, sistem de indicare a timpului de utilizare şi presemnalizare optică şi sonoră a ultimelor minute de utilizare şi sistem de uscare a mâinilor şi lavoar încastrat în perete. Accesul în toaletă se va face cu monede de 50 de bani. 

Comentarii