Primarul Chirica pregăteşte o nouă vilă în centru, trecută pe numele fiului său de 4 ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Primarul Chirica pregăteşte o nouă vilă în centru, trecută pe numele fiului său de 4 ani

GALERIE
vila primar Chirica centru
  • vila primar Chirica centru
- +

Familia primarului Mihai Chirica face demersuri pentru construirea unei vile în centrul Iaşului. Locuinţa va fi ridicată pe un teren de aproape 1.000 mp care figurează pe numele fiului primarului, în vârstă de 4 ani. Primăria a eliberat câteva certificate de urbanism, iar proiectul a făcut obiectul unor discuţii şi în cadrul Comisiei zonale a monumentelor istorice. 

În relaţiile cu instituţiile statului, în demersul pentru autorizarea construcţiei, fiul lui Mihai Chirica este reprezentat de mama primarului. Edilul şef al Iaşului a admis ieri, indirect, că este implicat în proiect, dar a refuzat să comenteze în detaliu.

Reacţia primarului vine după ce publicaţia 7Iasi.ro a scris ieri că vila familiei Chirica ar urma să fie una de mari dimensiuni, cu trei niveluri (demisol, parter şi etaj) şi cu indicatori generoşi din punct de vedere urbanistic. „Îmi dai voie să nu intru în disputele cu acel jurnalist? Nu are sens. Dacă el ştie cât cheltui, iar eu nu am nici proiectul, e bine”, a comentat scurt primarul. Terenul din str. Manolache Drăghici, aproape de restaurantul "Bolta Rece", are o suprafaţă de 836 mp şi a fost dobândit de fiul primarului în august 2018. Achiziţia a ajuns la 250.000 euro.

„Construire locuinţă individuală şi anexe”, este obiectul proiectului urbanistic propus pentru terenul din centrul Iaşului. După ce va primi avizul Comisiei zonale a monumentelor istorice, proiectul va intra în circuitul de autorizare de la nivelul municipalităţii ieşene. În vara anului 2019, primarul a susţinut că terenul din Sărărie a fost achiziţionat cu bani de la botezul fiului său şi de pe urma vânzării unui teren deţinut de mama sa în aleea Mihai Sadoveanu. În cea mai recentă declaraţie de avere a primarului, datată iunie 2021, primarul a declarat proprietăţi precum: trei terenuri (1.400 mp în Bârnova, 4.200 mp în Neagra Şarului şi cel din Sărărie pe numele fiului) şi două apartamente (unul pe numele său, iar celălalt al soţiei). În cazul unei alte vile, de pe aleea Tudor Neculai, bunul a fost donat fiicelor din a doua căsătorie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.