Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Destinaţii noi: Danemarca, Olanda, Suedia şi Grecia

Primele şase zboruri noi anunţate pentru 2018 de pe Aeroportul Iaşi

GALERIE
wizzair
  • wizzair
- +

Cinci dintre destinaţii sunt inedite, cele spre ţările scandinave fiind unice în Moldova. Wizz Air, compania care le lansează cu o frecvenţă de două şi chiar trei curse pe săptămână, devine astfel primul operator extern al aerogării.

Ieşenii vor avea la dispoziţie, anul viitor, şase noi rute de pe Aeroport. Este vorba de zboruri spre Eindhoven (Olanda, începând din 29 aprilie), Billund (Danemarca, începând din 30 aprilie), Paris Beauvais, Dortmund, Malmö (Suedia) şi Salonic (toate de la 1 Mai) pe care compania maghiară Wizz Air le iniţiază de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Mutarea se vrea a fi una de forţă, pentru că, dacă cursele spre Olanda şi Danemarca vor fi bisăptămânale, celelalte patru vor fi în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Alte trei dintre cele opt curse pe care compania aviatică le efectuează deja de pe aeroportul ieşean îşi vor mări frecvenţa. Este vorba de zborurile către Tel Aviv (patru curse în loc de două pe săptămână), Milano Bergamo (patru în loc de trei) şi Roma (trei în loc de două). De asemenea, două aeronave vor fi alocate bazei de operare de la Iaşi.  Toate acestea înseamnă nu doar alte mii de pasageri pe care Wizz Air şi-i adjudecă. Investiţia în baza de la Iaşi ajunge astfel la aproape 200 de milioane de dolari, fiind create 70 de locuri de muncă directe, potrivit informaţiilor oferite de Sorina Ratz, director de comunicare al companiei. Ea a spus că Wizz Air nu are în vedere zboruri interne în viitorul apropiat.

1,2 milioane pasageri?

În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători cu avioanele Wizz Air spre Londra (Luton), Milano (Bergamo), Veneţia (Treviso), Roma (Ciampino), Catania, Bologna, Larnaca şi Tel Aviv. Odată cu introducerea, de anul viitor, a noilor zboruri, numărul rutelor deservite de compania Wizz Air, cu plecare de la /către Aeroportul Iaşi, va ajunge la 14, compania devenind principalul operator pe rute externe al aerogării ieşene. Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Iaşi, prezent la conferinţa de presă organizată vineri de Wizz Air, a explicat că zborurile spre aceste noi destinaţii, între care primele din Moldova spre ţările nordice, au fost solicitate de pasageri. Anghel a amintit rezultatele în continuă creştere obţinute de aeroportul ieşean: „Luna trecută am avut 118.000 de pasageri, iar în august ne aşteptăm să fie peste 120.000. Până la sfârşitul anului vor fi 1,15-1,2 milioane de pasageri, iar anul viitor, cu ajutorul partenerilor noştri cred că vom ajunge la 1,5 milioane.“ La rândul lui, Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, a felicitat şi a mulţumit totodată echipei manageriale a Aeroportului pentru rezultatele obţinute şi a amintit proiectele viitoare de dezvoltare: staţia de mentenanţă a avioanelor Airbus şi Boeing, construirea unui nou terminal de pasageri, deschiderea unui terminal cargo şi modernizarea parcării. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri