Şedinţă extraordinară a Consiliul Local: şoseaua de centură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Şedinţă extraordinară a Consiliul Local: şoseaua de centură

GALERIE
Sosea de centura
 • Sosea de centura
- +

Primarul Iaşului îşi asumă costul mutării stâlpilor şi conductelor de pe bd. Poitiers dacă un studiu de prefezabilitate pe care îl vor aproba consilierii locali va arăta că suma e suportbilă pentru bugetul local.

O întâlnire tehnică, menită să deblocheze proiectul construirii tronsonului 3 al Centurii ocolitoare a oraşului, a avut loc ieri după-amiază la Prefectură. Lucrurile păreau îngheţate de mai bine de o lună, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere acuzând Primăria Iaşi că nu-şi respectă un angajament luat cu zece ani în urmă, iar Municipalitatea ieşeană replicând pe subiectul lipsei de interes (comunicare) din partea CNAIR până acum, când licitaţia de atribuire a contractului de lucrări este în derulare. La întâlnirea de ieri au participat reprezentanţi de la vârful CNAIR, dar şi specialişti de la Regionala ieşeană de drumuri naţionale, de la E.On şi de la Apavital.

Subiectul a fost mutarea utilităţilor - stâlpi de curent electric, conducte de apă, canalizare, gaz etc. - pentru eliberarea celor aproximativ 20 de metri, cât înseamnă lăţimea celor şase benzi plus trotuare care vor înconjura oraşul pe la sud, de la intersecţia Rondului Vechi pe bd. Poitiers, apoi pe str. Trei Fântâni printr-un pasaj-nod cu şos. Bucium până la intersecţia cu DN 24 (şos. Iaşi-Tomeşti). La întâlnirea de ieri, prefectul Marian Şerbescu a mediat discuţiile, nelăsând loc niciunei acuze. „Nu căutăm vinovaţi, ci soluţii“, a subliniat el. Dezbaterile s-au întins pe durata a două ore şi s-au încheiat cu propunerea primarului Mihai Chirica de a convoca, săptămâna asta, o şedinţă extraordinară în Consiliul Local. Aleşii locali ar urma să aprobe realizarea unui studu de fezabilitate, care să stabilească ce fonduri implică mutarea utilităţilor.

Dacă suma va fi suportabilă, şi-o va asuma administraţia locală. Dacă costurile vor fi „cât proiectul“, atunci relocarea va fi preluată de CNAIR. În primul caz, lucrurile ar decurge mai repede, dar în al doilea totul se va prelungi cu câţiva ani: licitaţia aflată acum în derulare ar fi anulată, şi nu doar amânată în caz că Primăria ar putea să suporte cheltuielile, indicatorii tehnico-economici s-ar modifica, proiectul ar urma să fie refăcut etc. Practic, după finalizarea studiului Primăriei, adică la începutul anului viitor, vom afla şi care va fi parcursul acestui proiect. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.