Şeful de la Casa Corpului Didactic pune bazele partidului Pro România la Iaşi

miercuri, 31 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Şeful de la Casa Corpului Didactic pune bazele partidului Pro România la Iaşi

Înfiinţarea noului partid Pro România are ecouri la Iaşi. La evenimentul de lansare de acum două zile au participat mai mulţi ieşeni, iar cel puţin unul dintre aceştia vrea să se implice în formarea organizaţiei locale. 

Este vorba despre Silviu Iordache, şeful de la Casa Corpului Didactic. Iordache a fost pentru o scurtă perioadă consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, ocazie cu care l-a întâlnit pe Sorin Cîmpeanu. Fostul ministru este unul dintre principalii susţinători ai platformei Pro România, partid lansat oficial de fostul copreşedinte ALDE, Daniel Constantin.

„Mie îmi place ideea, mă interesează acest proiect, fiind şi oameni tineri, iar cu unii dintre ei am lucrat. După ce va fi o decizie de înfiinţare a partidului de la Tribunalul Bucureşti se vor pune bazele şi organizaţiei de la Iaşi. Acum sunt nişte tatonări. Din ce mi-am dat eu seama, ei vor să înfiinţeze filiale în peste 30 de judeţ. La eveniment au fost şi oameni de afaceri din Iaşi“, a spus Iordache. Întrebat cine a mai participat de la Iaşi la eveniment, Iordache a refuzat să ofere detalii. Acesta este un cola­borator apropiat al consilierului judeţean ALDE Vasile Şalaru, fost secretar de stat în cadrul Ministerul Educaţiei. Iordache nu e membru ALDE. Partidul Pro România a fost lansat de către Daniel Constantin, fost lider al ALDE şi, anterior, al PC. Pro România are deja cinci deputaţi, fiind vorba de parlamentari care au părăsit ALDE, în contextul în care liderul formaţiunii a spus că, până în toamnă, numărul lor va creşte la zece. 

Comentarii