anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Situaţie incredibilă la Paşcani: poliţistul chemat la o bataie generală în cârciumă a amendat victima ce era îngrijită medical

GALERIE
bataie_generala
 • bataie_generala
- +

Nimeni nu s-a indignat în timpul unei încăierări de noapte într-un bar din Paşcani, în care mai multe persoane şi-au cărat pumni şi picioare, iar unul dintre participanţi a fost înjunghiat şi a ajuns în stare gravă la spital. Motiv pentru care amenda dată de poliţistul chemat să restabilească ordinea a şi fost anulată în instanţele de judecată. În fapt, poliţistul amendase chiar victima. Sentinţa dată de instanţă este definitivă.

 

Era ultima noapte din noiembrie când Sergiu Ţăpoi s-a oprit la barul Crown din Paşcani să bea ceva, împreună cu cumnatul său. Printre clienţi, un grup de adolescenţi devenea din ce în ce mai zgomotos, pe măsură ce consumau mai mult alcool. Iar când tinerii au început să spargă sticle şi pahare în bar, Ţăpoi le-a cerut să se liniştească. Ceea ce au şi făcut, pentru o vreme. Însă petrecăreţii de la toate mese au continuat să bea, aşa că au ajuns din nou la schimburi dure de replici. Când Ţăpoi a vrut să plece acasă, unul dintre tineri s-a repezit să-l lovească.

Ţăpoi l-a oprit, cu un pumn în faţă. Ceilalţi din bar au intervenit, iar în încăierare Ţăpoi a fost înjunghiat în spate. S-a dovedit ulterior, după vizionarea imaginilor de pe camerele de vederi din bar, că agresorul era un minor, prieten al băiatului care sărise iniţial la bătaie. Acesta privea din uşă conflictul, s-a apropiat de Ţăpoi, l-a înjunghiat în spate şi s-a retras din nou spre uşă, urmărind în continuare evenimentele. (n.r. - ulterior a fost condamnat pentru tentativă de omor).

Cum a ajuns victima amendată

Un poliţist chemat să calmeze lucrurile l-a amendat pe înjunghiatul Ţăpoi, pentru „tulburarea liniştii şi ordinii publice”. Acesta a contestat procesul verbal în instanţă, negând faptele pentru care a fost sancţionat, iar judecătorii din Paşcani i-au dat dreptate. Fusese amendat pentru „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora” şi pentru „provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”.

Practic, când poliţistul a ajuns în bar, Ţăpoi primea îngrijiri medicale, alţii îşi numărau vânătăile, unii comentau, întrebându-se ce s-a întâmplat, de fapt. Magistraţii au reţinut că “agentul constatator nu a constatat în mod direct şi personal fapta proferării de injurii, cuvinte jignitoare şi vulgare, respectiv, la provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice” şi, mai mult, poliţistul nici nu a luat declaraţii de la martori care să se declare indignaţi.

Prin urmare, “instanţa constată că faptele contravenţionale reţinute în sarcina contravenientului nu au fost dovedite”. “În cauza de faţă, au constatat judecătorii, intimatul (n.r. IPJ Iaşi) nu a făcut în vreun fel dovada existenţei unei indignări a persoanelor care se aflau în zonă, dar nici dovada ca ar fi existat astfel de persoane”.

IPJ a făcut apel

IPJ Iaşi nu a fost mulţumită de hotărârea Judecătoriei Paşcani, aşa încât a făcut apel, dar magistraţii de la Tribunalul Iaşi au decis, în urmă cu câteva zile, că hotărârea primei instanţe a fost corectă. Pentru înlăturarea oricărui abuz şi liber arbitru “organul de poliţie constatator” ar fi trebuit să obţină declaraţii de la cetăţeni indignaţi de faptele lui Ţăpoi. Procesul verbal încheiat de IPJ Iaşi rămâne, definitiv, anulat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.