Solidaritate pentru salvarea studentei accidentată grav pe trotuar. Are nevoie, în continuare, de sânge

joi, 14 decembrie 2017, 16:53
2 MIN

Cerasela Tatarciuc, tânăra accidentată grav pe trotuar, pe bulevardul Independenţei, este internată în continuare în stare critică. Potrivit medicilor, victima în vârstă de 22 de ani este supravegheată în secţia ATI a Spitalului „Sfântul Spiridon” sedată, intubată şi ventilată mecanic. „Starea pacientei este critică în continuare”, a arătat dr. Diana Cimpoeşu, meIeșenii s-au mobilizat și au venit în număr mare la Centrul de Transfuzie pentru a dona sânge. Dacă, în mod normal, zilnic vin 60 de donatori (în medie), în urma campaniei în mediul online, la Centru s-au prezentat 150 de ieșeni dornici să salveze viața tinerei accidentate grav pe trotuar, pe Bulevardul Independenței. Cu toate acestea, colegii Ceraselei Tatarciuc continuă campania pentru donarea de sânge deoarece situația tinerei este în continuare gravă și este nevoie de sânge și pentru salvarea altor vieți.dic-şef UPU-SMURD. 

„Revin cu rugămintea de a merge să donaţi sânge pentru Tatarciuc Cerasela, cei care aveţi posibilitatea aceasta. Situaţia colegei noastre este în continuare critică. Centrul de transfuzii este disponibil în intervalul orar 7-13.00. Vă rog să fim colegi şi să putem salva o viaţă nevinovată”, a scris Diana Lungu pe Facebook după ce, miercuri, peste 150 de ieşeni s-au prezentat la centru pentru donare, până la ora 14.00, recoltându-se sânge de la 100 de persoane.

Îmtr-o zi obișnuită, la Centrul de Transfuzie se prezintă în medie 60 de donatori, nevoia zilnică pentru spitale fiind de cel puțin 80 de persoane. După mediatizarea cazului și a campaniei în mediul online, ieșenii au dat dovadă de solidaritate arătând că le pasă ce se întâmplă cu viețile celor internați în spitale. Numai pe site-ul nostru, apelul a fost vizualizat de aproape 90.000 de persoane.

Cerasela Tatarciuc, studentă a Facultăţii de Farmacie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a fost implicată luni după-amiază într-un accident teribil petrecut pe bulevardul Independeţei, la intersecţia cu strada Universităţii. Tânăra a fost acroşată de un autoturism proiectat pe trotuar după ce a intrat în coliziune cu un alt autovehicul. Studenta a fost prinsă între autoturism şi clădirea Clinicii III medicină internă de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În urma impactului, victima a suferit o fractură de bazin, una de gambă stângă şi o traumă abdominală. Potrivit medicilor, din cauza traumatismelor, tânăra a pierdut mult sânge. 

În vârstă de 22 de ani, Cerasela este supravegheată în secţia ATI a Spitalului „Sfântul Spiridon” sedată, intubată şi ventilată mecanic. „Starea pacientei este critică în continuare”, a arătat dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. 

Grupa sanguină a tinerei este AB4 pozitiv, iar medicii i-au îndemnat pe ieşeni să doneze sânge indiferent de grupă.

Comentarii